Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Dünyada 100 yıl sonra kadınla erkeğin evlenmesi diye bir şey olmayacak

Dünyada 100 yıl sonra kadınla erkeğin evlenmesi diye bir şey olmayacak
 

Bunu ben söylemiyorum, herkesin ağzında. Benim çocuğum, torunum, en fazla çocuğumun torunu ihtimal ki evlenmeyecek. Yeni neslin %70’i evliliğe karşı. Ama işte şu anda kendilerini mutlu, toplumu ikna edecek bir alternatif yok.

Valla bu evlilikten uzaklaşma dinle töreyle dahi durdurulacak gibi değil. Beş vakit namazında insanlar bile acaba diyor. Elimize kına yakmıyoruz, bu bir realite; bekleyip göreceğiz.

Aslında bakmayın sadece evlilik değil hayatın hiçbir yönü insanları mutlu etmiyor; çünkü kullanma süresi geçmiş bir hayatı yaşıyoruz. Çiğnenip atılmış sakızı yeniden çiğniyor, patlamış balonu yeniden şişirmeye çalışıyoruz.

Yani sorun hayatın formatının değişmemesi. Teknolojinin oyalaması da olmasa çoğumuz bunalıp hastanelik olur. “Eşinin dizinin dibinde otur” 5000 yıl önceki dünyalı da eşinin dizinin dibinde oturuyordu. Bunun değişik bir versiyonu yok mu?

Yaptığımız her şeyi bin kere yaptık. Bıktık artık! Ve evlilik bu düzenlerin en mantıksızı, en dayanılmazı. Düşünebiliyor musunuz, adam ya da kadın evleniyor, evlendikten sonra okul arkadaşını bile göremiyor. Ve bu bir ömür boyu sürüyor. Tutucu ailelerde evlilik gerçek bir hapishane. Çocuk doğurma ve cinsellik dışında evliliğin bir özelliği yok. Aksine bunlar için evlenmek zorundasın.  Evlenmeden cinselliğe ve çocuk yapmaya izin verilsin kimse evlenmez.

Şimdi 100 yıl sonra insanlar evlenmeyecek. “Evlenirler, evlenirler; evlenmeyip de ne yapacaklarmış” Yani toplum düzenine karşı gelemezler demek istiyor. Zorlamayla yaparsın-da sonra nolur bilmem. Kaçıp giderler mi? Canlarına mı kıyarlar? Hastaneler dolar taşar. Cinnetler, şiddet, kaos… Görünen köy kılavuz istemez, inceleyin etrafınızı! Adamı kendi düğününe bile zor götürüyoruz! İnsanlar evliliği istemiyorlar kardeşim. Şu bu neden değil, evliliğin kendisini istemiyorlar.

Peki, nasıl olacak da toplumun bu direnci kırılacak? Bizim neslin bile yarısı evliliğe karşı. Ya bizden sonraki nesil, ya daha sonrakiler… Ve en önemli soru, evlilik kurumu bitince ne olacak? Hakkaten ben de bilmiyorum. Serbest hayat olmaz da belki yerine daha kısa süreli ve istenildiğinde ayrılınabilinen değişik bir rejim gelir.  Benim yazdığım SSES modeli gibi.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..