Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Düşüncesizce konuşanlar, davrananlar ele geçiriyor dünyayı

Düşüncesizce konuşanlar, davrananlar ele geçiriyor dünyayı
 

Belki de bir zaman tüneline sokup insanlığı, yeniden öğretmeli alfabeyi birileri...


Düşünebilmemiz bizi diğer canlılardan ayıran en temel özelliğimizdir. Ve konuşmayı öğrendiğimizde, derdimizi söylemeyi başardığımızda, diğer canlılarla aramızdaki farkı bir daha kapanamayacak hale getirdik. Hele hele yazıyı icat edip, düşünsel birikimimizi dünü aydınlatmak, günü anlamak, geleceği yorumlamak için kullanmayı becerip, insanlığın ortak aklını geleceğe miras bırakmayı sağladığımızda bizi dünyanın tek hakimi kılacak yolun tüm engellerini aşmaya başladık.

Gelgelelim, tüm bunları yapmadan önce de, yaptıktan sonra da aynı hataları tekrarlamaya devam etti insanoğlu. Kimi, önce söyledi, sonra düşündü; kimi, sadece buyurdu, kimi de, bol bol düşünüp, o düşündüklerini kendine sakladı!

Bir de, söylemeden önce sözlerini tartan, tümcelerini nesnellik süzgecinden geçirerek anlatanlarımız vardı; hala da var ama… Sayıları o kadar azdı ki, öylesine az ki; sırf bu azlıkları yüzünden, yeryüzü sorunlarına Kendi aralarında kafa yoran rafine insan toplulukları oluşturmaktan öteye geçemediler.

Vicdanı gelişmiş, özeleştirisi sağlam, otokontrolü güçlü örneklerimiz kelam kadar düşünmeyi de önemsediler ama… Dünyanın neresine bakarsak bakalım, Üzülerek göreceğiz ki, dengesizce hareket edenler, bilinçsizce davrananlar, bile isteye çam devirenler ezici çoğunlukları oluşturdu aramızda. Hislerimiz her seferinde sağduyumuzu dışladı. Milyarlarca dünyalı, farklı farklı coğrafyalarda, birbirinden ayrı sayısız dille iletişim kursalar da… Düşünmeden konuşanlar her seferinde akl-ı selimi yendi. Yaygaracılar, oldu bitticiler, yalandan zaferlerin daimi temsilcileri oldular.

Ve ne yazık ki, hala, ne dediğini bilmeyenler, kafalarına göre takılmayı marifet sayanlar/ sananlar, şuursuzca şişirilmiş egoların sahipleri yönetiyor insanlığı... Aklı başında kişiler sessiz sedasız çekilirlerken köşelerine… Zırcahilliğin borazancıbaşıları, arsızca fikir yumutlamyı sürdürüyorlar.

Fütursuz bir saldırganlıkla esir alınırken insanlık… Bize yalnızca izlemek kalıyor anlaşılan… Düşüncenin gücüyle ahlakın erdemi silinirken yeryüzünden… Biz, daha fazlasını yapabilmeliydik…

Not: Yazıda kullanılan görseller internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..