Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Eli sopalı tedbir olmaz

Eli sopalı tedbir olmaz
 

Tedbir önlemektir ya, adamı dövmek değil; size saldırana dahi bir şey yapamazsınız. Hele de devletseniz zarar vermeden ve mümkünse zarar görmeden bertaraf etmek zorundasınız.

İsrail’in yaptığı tedbir mi şimdi; kendini korumak mı? Saldırıyı etkisiz kılmak için her yolu mubah sayarak sen de saldırıyorsun; sonra kendini koruma hakkından bahsediyorsun.

Günümüzde artık bizzat devletler terör örgütü olmuştur. Devletlerin askeri polisi militan gibi. Adınız devlet olunca yaptığınız meşru oluyor. Saddam 1 milyon, Esat 300 bin kişiyi öldürdü; Obama, Putin, Tayyip…

Pekeke pekeke diye kendinizi yırtıyorsunuz; armalı Pekekelere niye laf söylemiyorsunuz. Haksız yere kim kan döküyorsa yaptığı terördür ve kendisi teröristtir. Terör olması için örgüt olması şart değil, devlet de bir örgüt. Devletin yaptığı her şeyin meşru olması gerekir; değilse benim için Pekekeden farkı yoktur.

Devletin imkânları var. Bu imkânlar karşısındakileri öldürmek yok etmek için verilmedi. Ölsen de öldürmeyeceksin, senin öldürme hakkın yok. İsrail yüz binlerce Filistinliyi, Saddam 500 bin kişiyi, Esat 300 bin kişiyi, Tayyip , Obama, Putin artık bilmem kaç kişiyi meşru müdafaa diyerek koruma amacıyla öldürmüş olabilirler

Eğri oturalım doğru konuşalım, bu tablo korumaya benzemiyor… Yeniçağın modası “halk destekli devlet katliamı” Karşınızdakiler suçlu olabilir. Sizi öldürmeye de geliyor olabilirler. Eli kanlı katil olsalar bile yok etme şeklinde bir karşılık veremezsiniz.

Siz bekçisiniz, bekçiler öldürmez. Ben bir ülkenin sade vatandaşıyım. PKK’dan daha çok kendi askerimden polisimden korkuyorum; böyle şey olur mu? Sanıyorum askere polise önce öldür sonra teslim al deniliyor. Verdiğimiz rakamlar doğruysa az biraz düşünmek lazım. Bu kabul edilemez tablo ilgili ülkelerde öldürme dışında başka hiçbir yolun denenmediğini gösteriyor. BM, uluslar arası kamuoyu nerede, anlamıyorum!

Bütün bunların ışığında biz diyoruz ki “Eli sopalı tedbir olmaz”  Çünkü sonuçlarını görüyoruz. Artık ülkeler silahla korunmuyor; silah koruma aracı olmaktan çıktı. Silah zaten aslında koruma aracı değil, öldürme aracı; nerede ne şekilde kullanırsan kullan silah sadece öldürür.

Hani diyorlar ya terör örgütü silah bıraksın. Valla bana göre önce devlet silah bıraksın. Memleketin dışına at, duvar ör, önüne set çek, tek tek yakala çuvala koy hapse at… Nasıl yapacaksan yap kan dökmeden yap. Devletlerin öldürdüğü teröristlerin öldürdüğünün 10 katı, şu işe bak!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..