Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Emeklilere zam açıklandı, Enflasyon rakamları da…

Emeklilere zam açıklandı, Enflasyon rakamları da…
 

Yıllardır bu köşede enflasyon ve buna bağlı oluşturulan emekli zamlarını yazarız. Maaşallah hükümetimiz her zaman enfilasyonun üzerinde tespit ettiği zamlarla emekliyi hiçbir zaman hayat pahalılığı altında ezdirmedi. Emeklimizin yarıştığımız AB emeklileri ile hiç farkı yok.

Şakası bile kötü değil mi? Hükümet fiyatları açıklıyor ama nedense bizim cüzdanlar hiç inanmıyor. Fakir fukaranın baş yemeği olan nohut ve kuru fasülye sadece cüzdanı değil, elleyenin elini bile yakar oldu. Geçen yıl yedi lira civarı aldığım nohut onbeş lira oldu.

Tabii bizim birebir yaşadıklarımız hep hayal. Hükümet doğruyu biliyor. İşte size onların doğruları.

“TÜFE'de 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,79 artış gerçekleşti. 2016 yılı enflasyonu yüzde 8.5 oldu. Beklenti aylık yüzde 0.90, yıllık yüzde 7.60 artıştı.”

Şimdi sıkı durun; Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 0,58 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Ne muhteşem bir cümle değil mi? Siz yumurtanın üzerindeki %30 luk artışı falan boşverin. Sonuç itibari ile görevliler yine muhteşem bir iş çıkarıp enfilasyonu dizayn etmişler.

Tabii enfilasyonu bu şekilde ayarlayınca emekli zammını da %4,65 olarak ayarlamak artık hiç de zor olmadı tabii ki. Güle güle harcayalım efendim.

İzmir 03.01.2017

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..