Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
Haber
 

Emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT grubu )

Emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT grubu )
 

Emeklilikte yaşa takılan büyük bir çoğunluk var.  8 Eylül 1999 yılında çıkan yasa ile prim günlerini ve sigortalılık sürelerini tamamlamış olmalarına rağmen yaş sebebi emekli olamıyorlar. Aslında bir nevi verilen hakkın geri alınması da diyebiliriz.  Bu kişiler üstelik çalışamadıkları halde sağlık sigorta primi ödemeye mecbur bırakılıyorlar.  Şimdi bende merak ettim, bu yasanın çıktığı gün gökyüzü nasılmış diye, ilgili tarihin haritasını açtım.   Öncelikle Güneş 15 derece Başak burcunda o tarihte,  hatta Merkür ve Güneş kavuşumu gayet dikkat çekici.  Dönemin yönetiminin aldığı bu karar daha fazla üretmeye zorlama, bir nevi atıl enerjiyi harekete geçirme stratejileri. Genç! insanların emekli olduktan sonra çalışmamalarını atıl enerji olarak algılamaları durumu gibi( Başak ).  Aynı zamanda geç emekliliğin ülke bütçesine katkısıda düşünülerek çıkarılmış bir yasa. Aslında bu açıdan bakıldığında ne kadar haklı görünselerde diğer taraftan bakıldığında son derece haksızlar.

 

Ülkemizde onca işsiz ve çalışamayan genç insan varken ve ülke bu insanlara iş imkanı yaratamazken, tutup 22-25 yıl çalışmış ve artık özel sektörde asla varlık gösteremeyecek insanlara hadi iş bul çalış sen daha gençsin diyorlar. Demeyi bırakın bu insanlardan üstüne üstlük sağlık primi alınmakta.

 

Şimdi yurt dışını örnek gösteriyorlar,  işte benim ürperme nedenim.  Biz kimiz ki, yurt dışı ile örnek teşkil ediyoruz. Her zaman yurt dışını mı örnek alıyorsunuz da bu konuda yurt dışı örnek alınıyor o da ayrı.

 

Neyse, Astrolojik olarak bu yasanın üzerinden tam 16 yıl geçmiş durumda.   Ayrıca 26 Ekimde tam da yasanın çıktarıldığı tarihin haritasında bulunan Güneş ve Merkür kavuşum derecesi üzerinde Venüs Jüpiter kavuşumu olacak. Tam 15 derecesinde Başak burcunun.

Gündemi bayağı meşgul edecek ve yasa bolca tartışılır olacak.  Zaten tartışılıyor buna lafım yok, daha ciddiye alınacak belki EYT grubu. Belki bir iyiliştirme olabilir, belki kademeli olarak burada kişileri sevindirecek gelişmeler devrede olur. Fakat 3-4 yıl boyunca yasayı kaldırıyoruz demezler.  

 

İlgili yasa çıkmadan önce gerçekleşen Güneş Tutulması 11 Ağustos 1999 ve aynı tutulmanın tekrarı ise 11 Ağustos 2018’de olacak.  Yasa değişimi işte bu tarihte gündemde olur. Alınan hakların iadesi devrede de olur.

 

Evet, Ekim sonundaki göstergeler dikkat çekiyor. Yani yasanın çıkığı tarihin haritasındaki Güneş derecesini Jüpiterin tetiklemesi.  Bu dediğim gibi kanunda bazı maddelerin iyileştirici olacağını haber verebilir bizlere. 

Yönetim bu konuda tedbirler almak ve belki de sağlık primleri almamayı onaya bilir.

Ben iyimser olarak hakların kademeli olarak iade edileceğine dair sevindirici haberlerin de olabileceğini düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum...

 

Umarım haklar iade edilir. 

Mağdur kişilerin mağduriyetleri bir an önce giderilir.

 

Sevgilerimle

 

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..