Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Enerji hırsızlığı

Enerji hırsızlığı
 

Hırsızlık; başkasının eşyasını haber vermeden almak, yani çalmak demek. Hırsızlığın bir sürü çeşidi var. Birisinin parasını çalabilirsiniz, eşyasını çalabilirsiniz, mecazi anlamda kalbini çalabilirsiniz. Gerçi en tehlikelisinin kalp hırsızlığı olduğu söylenir. Bir insanı kendisine aşık edip, sonra kaçanlar için söyleniyor genelde.

Bir de bütün bunların dışında insanın enerjisini çalanlar vardır ki, bana göre en tehlikeli ve en çok korunulması gereken bu hırsızlık çeşididir. Bu hırsızlığın cezası olmadığı için herhangi bir yere şikâyet de edemezsiniz. Bu anlamda biraz kalp hırsızlığına benzer. Zira onu da şikâyet edecek bir mercii yoktur. Karakola gidip bu kişi benim kalbimi çaldı sonra da kırdı diyemezsiniz. Belki diyebilirsiniz de, tepki ne olur onu bilmiyorum işte. Muhtemelen sizi bir hastanenin psikiyatrı bölümüne sevk ederler.

Enerji hırsızları insanın enerjisini nasıl çalıyorlar?

Enerji düşünceyi takip eder. Düşüncemizin odağını nereye ve kime veriyorsak, enerji de oraya akar. Bu insanlar da dikkati bir şekilde kendi üzerlerinde tutarak sizin enerjinizin onlara akmasını sağlarlar. Dikkat çekme yöntemleri çoğunlukla negatiftir. Yani sürekli sızlanırlar, sürekli bir sorunları vardır ya hastadırlar ya da hep bir yerleri ağrıyordur. Siz bütün iyi niyetinizle o kişileri dinlerken fark etmediğiniz şey, onların sizin bu dikkatinizden beslendiğidir. Konuşmanın ilerleyen saatlerinde bir de bakarsınız ki; o kişi gayet iyi ve enerji dolu olmuş ama sizde bir halsizlik ve bir ağırlaşma başlamıştır. Kişi amacına ulaşmış, sizin bütün enerjinizi kendisine çekmiştir.

İnsanın enerjisi düşünce dış etkenlere karşı daha dayanaksız olur ve çok daha kolay hastalanır. Hayatındaki bütün olayların seyri değişip, işleri ters gitmeye başlayabilir.

Bu enerji hırsızlarından korunmak için ne yapabiliriz?

Öncelikle mümkün olduğu kadar yanlarında fazla kalmamaya dikkat edilmeli, bu yapılamıyorsa eğer; o kişilerin söylediklerine fazla dikkat etmemek ve konuşmanın kontrolünü bir şekilde ele almak gerekir.

Konuşulanları tamamen içselleştirip kendimizi kaptırmadan, bilincimiz sürekli açık bir şekilde dinlemeye çalışmalıyız.

Başka bir yöntem de kişilerin inançlarına ve ilgilendikleri konulara göre korunma mekanizması geliştirilebilir. Mesela kendimizi etrafında mavi renk olan beyaz bir ışıkla sarılı olduğumuzu hayal edip, dışarıdan gelen negatif etkilere karşı korunduğumuzu düşünebiliriz. Veya korunma duaları okuyabiliriz.

Enerji hırsızlarını nasıl anlayabiliriz?

Yanında kendimizi kötü hissettiğimiz herkes bir anlamda enerjimizi çalıyordur.

Kendi enerjimize sahip çıkmamız ve onu yüksek tutmamız; aynı zamanda sağlıklı, hastalıklara karşı dirençli, mutlu ve hayatını istediği şekilde şekillendirebilme gücü olan bireyler olmamız anlamındadır.

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..