Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Enflasyon %60'dan %80'e düştü!

Enflasyon %60'dan %80'e düştü!
 

Enflasyonun başlıktaki değerlerde seyrettiği dönemler geride kaldı çok şükür. Bu tür bir düşmeyi ise Refah-Yol Hükümetinin yıkılmasının ardından okumuştum. Medyanın bir kısmı  Refah-Yol'un yıkılmasından sonra herşeyin iyi gittiğini göstermek için elinden geleni yapıyordu.

Refah-Yol hükümeti zamanında toparlanmaya başlayan ekonomi değerleri, hükümetin yıkılmasının ardından, batan bankalar, geri ödenmeyen kredilerle hepten bozulmuştu. Ama kim ne derse desin bir taraftan ekonomi batarken, diğer taraftan bu işten nasiplenen kesim matematiği, gerçekleri herşeyi birkenara itip eksiyi artı gösterebiliyordu.

Ekonomi değerleri bozulmuştu ama hükümeti deviren zatlar için önemli olan kendi keseleriydi ve bu keselerde krizlerle daha çok doluyordu. Kendi bankalarından kredi çekip yatırımlar yapıyor, sonra geri ödemedikleri bu krediler yüzünden batan bankaların borcu, devletin sırtına çöküyordu. Tabii bu durum adamlar için gayet güzel işleyen bir rant kapısı olmuştu.  Kandan beslenen terör odakları, terörden beslenen silah tüccarları gibi bu rantçılar da krizden besleniyordu.

Bunlar nereden mi aklıma geldi? Son günlerde ki enflasyon oranlarından.  Enflasyon oranları malum beklenenin üzerinde çıktı. Bunun çeşitli sebepleri var elbette. Küresel kriz, Ortadoğudaki durum vs.

Beni üzen, yaşadığım dönemde, geçmişle gelecek arasında insanlarımızda hiç bir şeyin değişmediğini görmek oldu. 1996'lı Yıllarda şimdi iktidarda olan hükümetin bir çok üyesinin de içinde bulunduğu 54. Hükümet, büyük haksızlıklarla yıkılmış, birileri işini yürütsün diye Ülke uçurumun eşiğine gelmiş, ama bir taraftan da herşey iyiye gidiyor diye yazılıp çizilmişti.

Şimdi, o zaman isyan edenlerin bir kısmı aynı politikayı izlemeye başladı. Enflasyonun geçen yıla göre  % 5-6 yükseldiği, Liramız karşısında  doların bir yılda %24 değer kazandığı bir durumdayız. Allahtan hükümet olanların farkında. Özellikle Ali Babacan bana göre Ülke Ekonomisi için çok büyük bir şans. Teoriyle pratiği uyuşturabilen ender kişiliklerden biri.

Ya şimdiki rant ekibi. Onlarında geçmiştekilerden bir farkı yok aslında. Şimdi gemilerini yürüttükleri için, onlar da enflasyonun %9 'dan % 14'e düştüğünü söyleyip duracak ve Hükümetten çok hükümeti savunmaya devam edecekler. Ta ki keseleri tam dolana dek.....

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..