Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Erbakan'ın açıkladığı kripto!

Erbakan'ın açıkladığı kripto!
 

Necmettin Erbakan


Seçimlere üç gün kala gündem öyle yoğun ki, başka zaman bomba gibi patlayacak bazı haberler gündemde kendine yer bulamıyor. Örneğin dün akşam Star televizyonunda Erbakan’ın açıkladığı bir kriptoya, bir gizli belgeye ilişkin olarak -bugün birkaç kez taramama karşın- medyanın internet sitelerinde hiçbir habere rastlayamadım.

28 Şubat ile ilgili bir soruya Necmettin Erbakan, olayın ABD tarafından planlandığını öne sürerek ve buna ilişkin olarak o zamanki ABD Dışişleri Bakanı Warren Cristopher’ın, Ankara’daki büyükelçileri Crossman’a gönderdiği bir kriptoyu ekrandan gösterdi ve okudu. Ekim 1996 tarihli belge –benim kayda geçebildiğim kadarıyla- şöyle:

“Departmanımız; Türk hükümetinin millî eğilimlerinden ve Başbakan Erbakan’ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı batıdan ayırıp Arap ve müslüman dünyasına doğru yeniden yönlendirmesinden mukayyit derin endişe içindedir. Kanaatimizce Türkiye’nin İran, Irak, Libya, Nijerya, Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusundaki mevcut tutumu bizim milli menfaatlerimize aykırıdır, düşmancadır.

Doğru Yol Partisi Erbakan’ın radikal İslami söylemlerini, taahhütlerini ılımlaştırmada başarılı olamadığına göre kendisinin Refah Partisiyle koalisyonu verimsiz görülmektedir.

Biz inanıyoruz ki Tansu Çiller’in koalisyondan çekilmesi Erbakan’ı düşürür ve ülkeyi erken genel seçime götürür. Sonuç kesin olmamakla beraber büyük bir ihtimalle Refah Partisi seçimlerden eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır.

Türkiye Birleşik Devletlerin anahtar stratejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir. Ve onun bu pozisyonunu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız bizim milli menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk askeriyesi bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarf etmek için harekete geçmeye zorlanmalıdır. Bu konudaki aksiyon planlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.”

Bu belge üzerinde çok tartışılacaktır. Ben şimdilik bu belgeyi yayınlamakla yetiniyor ve belgeden de açıkça görüleceği üzere; ABD’nin, Erbakan’ın radikal İslamcı ve millici söylemini kendi çıkarlarına aykırı ve düşmanca bulduğu için, o hükümeti yıkıp yerine Ilımlı İslam’ı, yani ABD çıkarlarına uyumlu İslam’ı iktidara getirmek üzere AKP’yi kurdurduğu, dahası iktidara getirdiği savının bu belge ile daha bir önem kazandığının altını çiziyorum.

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..