Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Ertuğrul Özkök'ün Temsil Ettiği Emperyalizme "Ram Olmuş" Zihniyet Ne İstiyor!

Ertuğrul Özkök'ün Temsil Ettiği Emperyalizme "Ram Olmuş" Zihniyet Ne İstiyor!
 

Türkiye Türklerindir, antetli Hürriyet Gazetesinin eski genel yayın yönetmeni yeni köşe yazarı Ertuğrul Özkök, bugün (29.09.2017)  köşesinde yine "emperyal" laflar etmiş...

Bir Arap kasabası için kaç Türk'ün canını bedeldir, diye soruyor Ertuğrul Özkök... Bununla, Türkiye'nin Ortadoğu'ya ilgisini Mehmetçik üzerinden tezyif etmek istiyor.

İşte bu bakış açısı, emperyalizmin Türkiye ve tüm İslam coğrafyasında devşirip kendine ram eylediği entelijansiyanın düşünme biçimidir.

Bunlar emperyallerin öncü kuvvetleri gibi davranarak operasyon yapılacak bölgelerde muhtemel tepkileri bastırmak, milli duyguları tahfif (hafifletmek) için çalışan kalemşörlerdir.

Ertuğrul Özkök, bugün attığı başlığı daha önce Münbiç için de atmış... Kendisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı Lavrence'li konuşmasından dolayı bu yazıyı yeniden kaleme alıyor.

Meğer, Lawrence, tüm İslam alemini birbirine katıp, emperyalizmin öncü kuvveti olarak Osmanlı'nın parçalanmasında, her türlü "fedakarlığı" yaparak, gerçekleştirdiği hizmetinden sonra, demiş ki;

"Bana göre, söz konusu Arap eyaletlerinin tümü, bir İngiliz'e değmezdi"

Demek bu kadar basit.... Yani sen de Lawrence'in bu sözünü referans alıp tüm Arap eyaletleri bir Türk'e değmez, diyorsun!!

Peki, ya o emperyalistler tıpkı o Lawrence zamanında yaptıkları gibi, o Arap kasabalarından başlayarak sonunda Türk şehirlerini işgal etmek istiyorsa??

O zaman da, bir şehir bir cana değmez, diyecek misiniz??

Ertuğrul Özkök, bırakalım oraları Araplar uğraşsın, biz Batı'ya yönümüzü dönüp "muasır medeniyet seviyesine erişmek" idealimizin peşinden gedilem, diye akıl veriyor Cumhurbaşkanına...

Peki, senin o "Muasır Medeniyet" dediğin, Mehmet Akif'in "Tek Dişi Kalmış Canavar" dediği şeyin temsilcileri, o Arap kasabalarını işgal edip usul usul Musulu aldıktan sonra, Türkiye sınırlarına doğru yürüyorsa ne yapacağız??

Bunun böyle olduğunu bilmeyen, anlamayan kimse kalmadı... Acaba, yanlız Ertuğrul Özkök ve onun gibi düşünenler mi anlamadı?.. Yoksa, yazımın başında söylediğim görevlerini mi ifa ediyorlar!

Türkiye coğrafyası başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında zaten Lawrence'ler hiç tükenmedi... Bunların bir kısmı İngiliz adı taşıyorsa, çoğu da Türk ismi taşıyor.

Bugün, Türkiye yeniden çepeçevre kuşatılmak istenirken, böyle "köksüz" yaklaşımlarla, Necip Fazıl'ın Türk'ün "ruh kökü" dediği değeri basitleştirmek, milli birliği zedelemek kime hizmet etmek olabilir?

Türkiye, bir kaç Arap kasabasını kurtarmak için uğraşmıyor... Ta sınırımıza kadar dayanan emperyalist köpeklerini sınırlarımızdan uzaklaştırmak için çabalıyor...Bunun için gerekirse şehit veriyoruz.

Sizin derdiniz Er Mehmet'i kurtarmak mı, yoksa Er Ryan'ı kurtarmak mı?...

Dahası, Er Ryan'ın zaferi'nin Er Mehmet'in mağlubiyeti olduğunu anlamayacak kadar kör olabilir misiniz!!

Batı emperyalizminin topyekün saldırıya geçtiği bu dönemde, tıpkı Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Harbi öncesinin "mandacı"ları gibi, yeni çağın mandacıları da boş durmuyor: Teslim ol rahat et, diyorlar.

Ama o zaman mandacılara ve sahiplerine rağmen kazandık yine kazanacağız inşallah... Bu ülkede, Ertuğrul Özkök gibiler varsa, tüm İslam Coğrafyasının bir vücud olduğuna inananlar da var.

Bu vücudun bir uzvu Hatay, bir uzvu Diyarbakırsa; bir uzvu Musul, bir uzvu Kerkük ve bir uzvu da onların Arap kasabası dediği yerdir!

Allah şükür ki, bugün bir "Arap kasabası"nı feda edenin yarın bir Türk şehrini vermek zorunda kalacağını bilen bir akıl yönetiyor bu ülkeyi...

Allah yar ve yardımcıları olsun!

Amin!

 

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..