Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '17

 
Kategori
Tarih
 

Eski Türk kadınlarının kıyafeti Tarkan, Karaoğlan çizgi romanlarındaki gibiydi mini etek saçlar fora

Eski Türk kadınlarının kıyafeti Tarkan, Karaoğlan çizgi romanlarındaki gibiydi mini etek saçlar fora
 

Böyle olsun demiyorum; o zamanlar öyleydi diyorum; Diriliş-Ertuğrul dizisindeki kapalı-töresel kıyafet dahi Müslümanlıkla ilgili.

Yani o günlere baktığımızda serbest yaşayan insanlarımızın açık kıyafetinin yadırganmaması bir yana pek de batıdan geldiği söylenemez; hatta belki batı bizden aldı, İsa’nın çocukları kara çarşaflara bürünürken Oğuz’un kızları Orta Asya steplerinde özgür (ama onlara göre doğal ve yöresel) kıyafetleriyle at koşturuyorlardı.

Bunun böyle olmadığı söylenebilir mi, söylenebilir ama sanki böyleydi. Yalnız bu giyim işte ben şuramı buramı açayım anlamında değil doğal bir giyimdi.

Değilse törelerine bu kadar bağlı(töreyle yönetilen) bir halk çıplak gezse bile ahlaksız olamazdı ki buna dair hiçbir şey okumadık. Aksine kıyafetleri nasıl olursa olsun ahlak diye bir sorunları yoktu. Zaten kadınlar da savaşçı oldukları için yaklaşamıyordun. Bu konuda kadınlar kendilerine yetiyordu, kocalarının onları koruduklarını düşünmüyorum. Ahlak kaygısı bize Müslümanlıkla girdi. Birisi kapatmaya çalışınca ötekisi açmaya merak sardı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..