Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '18

 
Kategori
TV Programları
 

Eurovision Şarkı Yarışması Protestolarından Yayılan Koku

Eurovision Şarkı Yarışması Protestolarından Yayılan Koku
 

Eurvision şarkı yarışması Avrupa Yayın Birliği üyesi ülkelerin katılımıyla her yıl düzenlenen bir şarkı yarışması organizasyonudur.

Yarışma, aynı anda katılımcı tüm ülkelerin televizyonlarında canlı yayınlanan büyük bir gösteri niteliği  taşımaktadır.

Yüz milyonlarca kişiye ulaşabilen bu büyük yayıncılık faaliyetinin reklam, müzik endüstrisi, kültür ihracatı, ülkelerin tanıtımı… gibi aklımıza gelen, gelmeyen, ölçülebilen, ölçülemeyen pek çok ekonomik ve sosyal sonuçları olmaktadır.

Tüm yönleriyle çeşitli tartışmalara açık olan organizasyonun taşıyor olabileceği gizli amaçları itibariyle dini, etnik, siyasi etkilere ve siyasi hesaplara açık olduğu değerlendirmeleri yapılmaktadır.

Öyle ki, asıl amacın bu, müziğin ise bu amacı maskeleyen bir perde olduğu savında olan çevreler de yok değildir.

Pek çok birincilik ve sonunculuk sonucu bu savları destekler niteliktedir.

Tüm bu tespitlerimiz ve değerlendirmelerimiz, 63, Eurovision Şarkı Yarışmasının sonucu ve bu sonucun devamı olarak 64. Yarışmaya giden sürecin 8 ay öncesinden ısıtılarak gündeme taşınmasıyla dikkatimizi çekmesinin sonucudur.

Konu, dünya çapında 150 sanatçının imzasıyla yayınlanan bir mektupla, İsrail’in ev sahipliğinde yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışmasının boykot edilmesi çağrısıyla gündeme gelmiştir.

Çağrıyla birlikte İsrail - Kudüs konusu tekrar dünya siyaset gündeminin ön sıralarına geçmiştir. Ve bu durum gerçek amacın bizlere anlatılandan farklı olduğu kuşkusunu akıllara getirmektedir.

Boykot çağrısından öncesinde kısa bir gezintiye çıkıyoruz.

Anımsanacağı üzere Trump ABD başkanı olur olmaz ilk gezisini Ortadoğu’ya yaptı. Önce Suudi Arabistan’a ve oradan İsrail’e gitti.

Tarih 22 Mayıs 2017’ydi.

Bu tarihte 62. Eurovision yarışması yapılmış ve kazanan Portekiz olmuştu.

Aynı yılın Aralık ayı başlarında Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı kararını ilan edip ABD İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacağını açıkladı.

Konu dünya siyaset gündeminin bir numarasına yükseldi. Öyle ki, Trump’ın kararı BM Genel Kurulunda kınandı.

Konu dünya kamuoyunun gündemini işgal etmeye devam etti.

Bu arada 63. Eurovision şarkı yarışması 13 Mayıs 2018 tarihinde yapıldı. Yarışmanın birincisi İsrail oldu.

Tesadüfe bakın ki, bundan tam bir gün sonra, yani yarışma sonucunun sıcak gündeminin tam ortasında, ABD Büyükçelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına dair Trump’ın kararı uygulandı ve ABD’nin İsrail Büyükelçiliği 14 Mayıs 2018 günü açıldı.

Eurovision yarışması kurallarına göre izleyen yarışma birincinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Yani 64. Eurovision Şarkı Yarışmasının 2019 Mayısında İsrail’de yapılması söz konusu.

8 ay öncesinden konunun bir boykot çağrısıyla gündeme taşınmış olması, tüm olup bitenler baştan ve yeniden anımsandığında,  bir danışıklılık ihtimalini akla getiriyor.

Boykot çağrısında bulunan 150 sanatçıdan Filistin davasına içten duyarlılık saikiyle imza atmış olabilecek çok sayıda samimi sanatçının bulunabileceğini ve bunları töhmet altında bırakma gibi bir amacımızın olamayacağını ancak organizasyonu yapanların veya yaptıranların ABD ve İsrail’in bazı gizli hesaplarına ve emellerine dönük olarak bu eylemi kotarmış olabileceklerini düşündürtecek kadar yaşam deneyimimiz bulunduğunu da ileri sürmekten kaçınmayacağız.

8 ay öncesinden Eurovision yarışması bahanesiyle İsrail’in ve ABD’nin Filistin konusunu üstelik pek de halisane olmadığı açık olan niyetlerle tekrar dünya kamuoyunun gündemine taşımış olmaları, Eurovision’un gerçek niteliğinin de, Siyonistlerin tıynetlerinin de çuvala sığmayacak mızraklar olduğunu anımsamamıza vesile olmuştur.

Emperyalistlerin cinliklerinden ve kurnazlıklarından ne çok şey öğrendik şu yaşımıza kadar…

 

Kenan IŞIK

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..