Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Evet mi? Hayır mı?

Evet mi? Hayır mı?
 

resim "politikadergisi.com" dan alınma


Evet mi? Hayır mı?

Şunun şurasnda 12 Eylül'e 12 gün kaldı. Her tarafta "evet" "hayır" ilanları, parti arabaları büyük bir gürültüyle kendi kampanyalarını yürütmekteler.

Benimse gönlüm "evet" diyor, mantığım "hayır". Vicdanıma danışayım diyorum onda tık yok.

Bir ülke düşünün ki insanlarına "İidamın iple asılarak mı olsun? ", "giyotinle kafanı kopararak mı?". "Kırk katır mı, kırk satır mı istersin?" denmekte.

Neden bu ülkenin insanlarının demokratik hakları hiç düşünülmez?

"Demokrasi" bize yakışmıyor mu?

Yoksa demokrasi diye bir şey yok mu?

12 Eylül 1982 yılında "hayır" ya da "evet" dediğimiz Anayasa'yı şimdi nasıl evetçilerin "hayır"; hayırcıların "evet" demelerini anlayan bana da anlatsın.

"Efendim durum şimdi farklı?" Nesi farklı? Bu Anayasa'yı AK Parti dayattı diye mi karşıyız? Şaşarım böyle düşünenlere. Aynı maddeleri CHP MHP koalisyonu hazırlamış olsaydı oyumuz ne olacaktı? Evet mi? Ya AK Partililer sizce aynı maddeleri bahsettiğim koalisyon ortakları hazırlamış olsaydı oyunuz "hayır" olmayacak mıydı?

Siyaset öyle kaygan zeminde ki kimin ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Gücü eline geçiren onu paylaşıp daha da güçlenmek istemesi yerine tek başına kullanıp tepe taklak gitmeyi siyaset yapmak sanıyor. Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden CHP durumun ortada. DP, AP, ANAP'ın durumları da öyle. Terörün acılarının azalıp çoğalmasıyla oyu arttıran ya da azalan MHP'nin de sonu o olmayacak mı?

Bu referandumda kendimin hiç bu kadar salak yerine konulduğumu hissetmemiştim.

Evet desem ne olacak, hayır desem ne olacak?
 
Toplam blog
: 59
: 912
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

1955 Milas doğumluyum. Nüfüs kaydım orada ama "doğduğun yer değil, doyduğun yer" memleketin olurmuş ..