Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '07

 
Kategori
Uzay
 

Evrendeki umutlarımız kaldı başka bahara

Evrendeki umutlarımız kaldı başka bahara
 

Stephan Hawkıng
Dahi fizikçi.
Ne diyor dahi fizikçi Stephan Hawkıng?
-"İnsanlık neslini sürdürmek istiyorsa, çok yakındaki gezegenleri kolonileştirmeli."

Güzel güzel olmasınada; nasıl kolonişletirecek? Valla beni aşar bu konuda laf etmek. Öyle böyle değil. Hemde ciddi boyutlarda aşar beni.

Bu laf üzerine astronomlar bir takım ciddi araştırmalara giriyorlar, araştırma sonucunda bulduklarını kamuoyuna açıklıyorlar.
Güneş sistemi dışında dünyaya ikizi kadar benzeyen bir gezegen bulmuşlar astronomlar.
Bu gezegene isimde vermişler.
55 Cansrı F

Yani 55 Cansrı denen bir yıldız varmış ve bu yıldızın etrafında dönen beş gezegenden birisiymiş 55 Cansrı F gezegeni.
Ve diğer dört gezegen, sıcak gazlardan oluşuyormuş, 55 Cansrı F ise beşinci gezegenmiş ve güneşe göre pozisyonu ve yüzey ısısı dünya ile neredeyse aynıymış. Hatta ve hatta dünyaya ikizi kadar benziyormuş.

55 Cansrı F gezegeni, namı diğer dünyanın ikizi olduğu varsayılan gezegen 1 yılı 260 günde tamamlıyormuş.

55 Cansrı F gezegeni ile ilgili genel bilgiler 18 yıllık bir araştırmanın ürünüymüş. Ve Cansrı F Gezegeni dünyanın 45 katı büyüklüğündeymiş. Dünyanın güneşe olan uzaklığı ne ise, 55 Cansrı F gezegeninin kendi güneşine olan uzaklığıda aynıymış.
Bilim adamları 18 yıllık bu dev araştırma sonucunda 55 Cansrı F gezegeninde su ve oksijen olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyorlar.
Ve Bilim adamları böyle bir buluşun insanlık açısından inanılmaz bir şey olduğunu ileri sürüp şaşkınlıklarını dile getiriyorlar.

Tabi 55 Cansrı F gezegenine gidebilmek için ufak bir sorun varmış!

55 Cansrı F gezegenine gidebilmek için ışık hızına sahip uzay gemisi yapmak gerekiyor ve böyle bir gemi icad edilirse ancak 41 yılda 55 Cansrı F gezegenine gidilebilecekmiş.
Dahası bu günkü teknoloji ile böyle bir şeye kalkılsa bile yakıt sorununun çözümlenmesi gerekiyormuş uzay gemilerinin. Kaldıki yakıt sorununun çözümlendiğini düşünsek bile, bu günkü uzay gemileri ile 55 Cansrı F gezegenine ancak kaç yılda gidilebilirmiş biliyomusunuz?

Tamı tamına 250 bin yılda gidebilirmişiz.

Şimdi a dostlar söyleyin biz neyleyelim böyle bir uzay araştırmasını!
Desemde siz ciddiye almayın beni.
Her türlü bilimsel araştırmaya canı gönülden okey demek gerek ve daha iyi sonuçlar elde edilecek araştırmalara yönelmeli bilim adamları. Sonuçta bizede lazım değilmi evrenin nedensellikleri ve bilinmezliklerinin neler olduğu hakkında bilgilenmek ve daha fazlasına ulaşmak. Ama baksanıza dalga geçer gibi bir bilimsel çalışma sonucu.
18 yıl dur durak bilmeden çalış, onca para yatır, onca emek harca; ondan sonra buluşun sonucunda 41 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegenden bahset.

Hani bende düşünüyordumki en fazla 10 günlük bir yolculuktan sonra gezegene ulaşılabilir. Ama nerde? Yine umutlarımız kaldımı başka bahara.

Yani şu evrende biz dünyalılar dışında başka canlı görebilirsem eğer yaşamımda, öbür tarafa gözüm açık gitmeyecek.

Bilesiniz a dostlar.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..