Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe kupada finalde ...

Fenerbahçe kupada finalde ...
 

Fenerbahçe, ilk maçın verdiği rahatlıkla maça isteksiz ve durgun başladı. Hücumu düşünmeden orta sahada bol pas yaparak vakit geçirmeye çalıştı.

Manisaspor ise oyunu kendi sahada kabul ederek, ilk yarıdaki 2-2 lik maçta yaptığı gibi kontra atak yapmayı düşününmüştü. Nitekim, 15.dakikada orta sahada kaptıkları topu, çok hızlı bir şekilde 2 pas ile sol açıkta Momha'ya geçirdiler. Momha'nın güzel ortasına, defansın kademe hatasını değerlendiren Güven sağdan ayak içiyle Volkan'ın çaprazına plase yaptı. Volkan'da topu topa uzanmak yerine sadece seyretti ve Manisa 1-0 öne geçti.

Gol TRT spikerini de, nedense, coşturdu. Her pozisyonda Manisaspor'un çok iyi takım olduğunu , oyuncuların çok iyi olduğunu anlattı. Bu coşku, 63.dk da Fenerbahçe'nin hatasını iyi değerlendiren Güven'in kaptığı topu ceza sahası çizgisine kadar sürmesi ile doruğa çıktı. Ama, Güven topa çizgi üzerinden çok kötü vurdu, top sağdan auta gitti.

Bir dakika sonra 64.dakika da ceza sahası üstünde topu alan Alex, sağda boşta Vederson'a verir gibi yapıp 3 Manisa'lıyı terse düşürdü ve penaltı noktası yakınından sağ ayağı ile kalecinin sağından topu ağlara bıraktı. Gerçekten, ancak çok üst düzey bir oyuncunun atabileceği, şapka çıkarılacak kadar güzel bir goldü.

O dakika da maç bitti denebilir. Bu durumu, spiker ve yorumcunun da kabul ettikleri maç anlatımlarından da anlaşılabiliyordu. TRT spikeri, coşkulu anlatımla maça heyecan getirmek istedi sanıyorum...

Golden sonra maçın 87.dakikasına kadar Fenerbahçe pas yaptı, oyunu kontrol altında tuttu. 87 dk. da Mehmet Güven'in ceza sahası dışından muhteşem şutunu Volkan aynı güzellikte kurtardı. 88.dk da ise bu sefer Guiza'nın sağ çaprazdan muhteşem şutunu Bulut kornere çeldi. Bir anda hızlanan oyunda, 3 dakika uzatmanın sonuna kadar karşılıklı gol pozsiyonları oldu ancak başka gol atılamadı ve maç 1-1 berabere bitti , Fenerbahçe finale çıktı.

Maçta sonucu etkileyecek kritik bir hakem hatası yaşanmadı. Hakem Aytekin Durmaz son derece iyi niyetli ve ön yargısız maç yönetti, ancak bence hakemlik yeteneği sınırlı olduğu için bazı faulleri süzemedi, çalmadı.

En önemli hatası ise 57.dk da ikili mücadele de yerde kalan Gökhan Ünal'a rağmen Manisa'nın oyunu devam ettirme çabaları karşısında oyunu durdurmamasıydı. Fenerbahçe de topu kazanmak ve dışarı atmak amacıyla topa sert girmesi sonucunda ortalık karıştı, Bekir ve Yiğit birbirlerini ittiler, futbolcular birbirine girdi, Yiğit Emre nin boğazına sarıldı. Ortalık yatışınca hakem, Bekir ve Yiğit'e sarı kart gösterdi.

Maçın başından itibaren, Manisaspor'lu futbolcuların gerginliğini ve topa, rakibe sert girmelerini anlamak çok zor. Özellikle ikinci yarı 57.dakikadaki kargaşa da ve 64.dk da Fenerbahçe golünden sonra tüm oyuncularla birlikte Teknik direktörü Reha Kapsal ve yedek oyuncuların şiddetli tepkileri de anlaşılmazdı.

Umarım, süper ligde kalan maçlarda da bu enerjiyi ve mücadeleyi gösterirler ve ligde kalırlar. Seneye ise işi ligin başında sıkı tutarak, düşme potasından uzak kalırlar ve süper lige renk katmaya devam ederler.

Çok zevkli bir maç olmadı, Fenerbahçe vasattı, sadece istediğini elde etti diyebiliriz.

Fenerbahçe de, Mehmet Topuz yine çok koştu ancak etkili olamadı. Sonradan oyuna giren Özer, fizik olarak güçlenmedikçe başarılı olması zor. Lugano yine iyi oynadı, Bekir de oldukça başarılıydı.

Emre, çok koştu çalıştı, ancak yine kendisine arkadan fauller yapıldı. Hakemler, Emre'ye arkadan yıldırmak amacıyla yapılan kasıtlı faullere ''dikkat etmemeye'' devam ederse, Emre çok kötü sakatlanabilir. Bu haksızlığı herkes seyrediyor, hatta utanmadan, yapılan kasdi ve sert faullere sinirlenen, itiraz eden Emre'nin kart görmesi gerektiğini koro halinde söylüyorlar...

Ekranlarda bir kişi bile ''Emre, niçin bu kadar sinirleniyor, hep hakeme itiraz ediyor acaba'' diye sormak, düşünmek zahmetine bile katlanmıyor. Ayrıca, Emre'nin yüz mimiklerine kadar itirazları defalarca ekranda gösterilirken, Emre'ye yapılan hareketler ise nedense, canlı yayın ve özetlerin de ''yer alamıyor'' bir türlü....

TRT kupa maç yayınları. maalesef, ligTV maç yayın kalitesinin yanına bile yaklaşamıyor. Maçın tek tartışmalı pozisyonu Alex'in ceza sahası içindeki düşmesini bile doğru dürüst veremediler. Yorumcu Ömer Üründül'ün tekrarına bakmak lazım dedikten sonra çok kısa süre getirdikleri yakın çekimi de anlaşılmaz bir şekilde tekrar vermediler, göstermediler. Fenerbahçe golünden sonra 4.hakemin uyarısı ile Lugano'nun neden kart gördüğü anlamadık, çünkü TRT bu görüntüyü de ekrana getiremedi.

Fenerbahçe, sanıyorum son 6 yılda 4 kere kupada finale yükseldi.

Umarım, bu yıl finali kazanarak yılların hasretini son vererek kupayı alırlar.

Tabii ki, iyi oynayarak, hak ederek ...

Şevket Onat

14.04.2010

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..