Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ligdeki en kritik maçını kazandı

Fenerbahçe ligdeki en kritik maçını kazandı
 

Fenerbahçe belki de bu sezonki en önemli karşılaşmasında, kader maçında Kasımpaşaspor' u yenerek şampiyonluğun en önemli adayı haline geldi. Kasımpaşaspor Fenerbahçe' ye ters gelen bir ekip olmasına rağmen, maç boyu direnç gösteremedi. Ligin flaş ekiplerinden Kasımpaşa' nın tecrübeli hocası Yılmaz Vural, Fenerbahçe karşısında yine ofansif bir taktikle sahaya çıkmayı tercih etti. Bu taktik anlayış Fenerbahçe' nin ve Daum' un ekmeğine yağ sürdü.

Aslında maçın skoruna baktığımızda bu maçın 3, 4 farkla bitmesi gerekirdi. Fenerbahçe' de defans ve orta saha yine her zamanki gibi formda, forvet hattı ise yine her zamanki gibi uyumsuzdu. Guiza yine müsait pozisyonları gole çeviremezken, takımın hücümda tüm topları gereksiz yere Guiza ile buluşturmak istemesi, maçın çok daha erken kopmasını engelledi. Guiza ile ilgili çok yazdık çizdik. Semih veya Gökhan Ünal ile başlanmış olsa, bu Fenerbahçe daha ilk yarı iki ya da üç farkı yapar ve taraftarına rahat bir maç izleme şansı verirdi. Daum' un israrla Guiza' yı oynatması için iki sebep var.

1) Başkan' ın israrı. Neden? Çünkü başkan Guiza' yı iyi bir fiyata satmak istiyor. Bu sebeple dünya kupasına Guiza' yı hazır göndermek istiyor. Kenarda oturan Guiza' nın milli takımda da forma giremeyeceğini düşündüğünden, oynaması yönünde direktif veriyor. Forvet transferini bilmeyen, beceremeyen Yıldırım, bu büyük transfer hatasını Guiza' yı satarak telafi etmek istiyor.

2) Başkan' ın Semih' e olan kırgınlığı. Semih ile Başkan arasındaki soğukluk, Daum' un Semih' i harcamasına neden oluyor.

Maçta FB, defansif açıdan rakibe pozisyon vermeden, biraz zorlansa da, goller kaçırsa da galip gelmeyi bildi. Fenerbahçe' li futbolcular şampiyonluğun havasına girmişler. Son derece mücadeleci ve agresif oynadılar. Fenerbahçe bu maçları ciddiye aldıkça, rakibinden fazla koştukça, fazla istedikçe kaybetmez. 7 maçtır gol yemeyen bir takım için daha fazla birşey söylemeye gerek yok. Tebrikler.

Bu akşam GS- Bursaspor maçı ligin en kritik 2. 90 dakikası olacak. Üç sonuçta öyle ya da böyle FB' ye yarıyor. Ancak elbette tercih bir beraberlik. İkinci en iyi sonuç ise bir GS galibiyeti olacaktır. Lige müthiş heyecan dalgası devam ediyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..