Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Futbolu lodos vurdu

Futbolu lodos vurdu
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Bursa’daki Bursaspor- Galatasaray maçında lodos futbolun önüne geçti. Lodos yüzünden top kontrolünün çok zorlaştığı sahada iyi bir mücadele olmasına rağmen çok da iyi bir futbol oynanmadı.

Bursaspor zor bir dönemden geçiyor. Bildiğiniz gibi teknik direktör Ertuğrul Sağlam hafta içinde istifa etmişti. O nedenle Galatasaray maçına takımın başında Bursaspor’un efsane kadrosunda futbolculuk yapan Ersel Uzgur çıktı.

Elbette yaşananlardan sonra Bursaspor kazanıp kenetlenmek istiyordu. Bu nedenle yeşil- beyazlılar maça hızlı başladılar ve 18.dakikada da gole ulaştılar. Bursaspor’un bu golünde Şener’in mükemmel ortaladığını, Pinto’nun da aynı güzellikte vurduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak Pinto kafa vuruşunu Dany ve Semih’in arasından yaptı. Bu pozisyonda stoperler etkisiz kaldılar.

Galatasaray bu gole 30.dakikada Umut’la cevap verdi. Zaten sarı- kırmızılılarda dikkat çeken geçen haftaki Beşiktaş derbisinin ardından bu haftaki Bursaspor maçında da Burak Yılmaz’ın yedek soyunmasıydı. İşte Umut bu maçta da gösterdi ki, Elmander’le birlikte ileride yaptıkları pres, orta alana gelip top almaları onların tercih edilmelerine neden oluyor.

Esasen ikinci yarı başladıktan sonra Bursaspor’un mutlak kazanmak için ileri çıkıp arkada boş alan bırakmasından dolayı Burak Yılmaz’ın Elmander’in yerine oyuna girebileceğini düşündüm. Ama öyle olmadı. Fatih Terim bu hafta da Burak Yılmaz’a şans vermedi. Tecrübeli teknik adam oyuncu değişikliği tercihlerini Aydın, Amrabat ve Sneijder’den yana kullandı. Anlaşılan Fatih Terim şu aşamada Burak Yılmaz’ı düşünmüyor. Burak ileride Drogba’nın gelmesiyle daha da zorlanacaktır.

Ersel Uzgur’un 59.dakikada üç oyuncu değişikliği hakkını bitirip büyük risk almasından sonra Fatih Terim de 70.dakikada bu hakkını bitirdi. Yapılan her değişiklikle oyun taktiği değişti. En son Sneijder’in de 70.dakikada girmesiyle orta ikili Selçuk ve Emre’den oluştu. Sağ kanatta Aydın, sol kanatta Amrabat yer alırken ortada yani forvet arkasında Sneijder görev yaptı. Umut Bulut da en uçtaydı.

1-1’in Galatasaray için iyi bir sonuç olduğunu belirtmeliyim. Sarı- kırmızılılarda maçın adamının kaleci Muslera olduğunu söylemem herhalde ne demek istediğimi anlatır. Muslera maçın kaybedilmesini önledi.

Galatasaray’la ilgili Kasımpaşa maçı sonrası yazdığım görüşlerimi tekrarlamak istiyorum. Galatasaray ciddi bir kadro kalitesine sahip olmasına rağmen kötü oynuyor. Çünkü formsuzlar. Ben Galatasaray’ın sezon başı hazırlık kampını iyi geçirmediğini düşünüyorum. Yeni transferler takıma bir ivme kazandırabilirler. Üstelik ben bu kadronun şampiyon olma ihtimalini de yüksek görüyorum. Ama sezon başından beri sahada sıkıntı var. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli.

Bakalım futbol fakiri ligimizde hangi takım sıkıntılı oyunuyla şampiyon olacak?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..