Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '21

 
Kategori
Siyaset
 

Gerçek Realite Böyle

Bektaşi şöyle söylemiş;

* her ne arar isen, kendinde ara..

* en yüce servet ilimdir.

* doğruluk dost kapısıdır..

* iyiyi ve kötüyü seçen akıldır..

* asıl kör, nankördür..

* okunacak en büyük kitap insandır..

* kendine ağır geleni başkasına yapma..

* kuvvetini mazluma değil zalime kullan..

* çalışmadan geçinenler bizden değildir..

Her inanca saygı duyan ve bir sunni yurttaş olarak ben Alevi kültürüne inanmış yurttaşlarımızın inançlarına eksiksiz bağlı olarak yaşadıklarını gözlemlemekteyim. Asla doğruluklarından taviz vermezler ve insan sevgisini her daim önde tutarlar. Kapitalizm sürecinin dayatmış olduğu bireyci yaklaşımlardan da kendilerini uzak tutmaya çalıştıklarını söyleyebilirim. Biz sunni yurttaşlar söylemlerimizde insan sevgisi adalet hak gibi değerlerini en üst perdelerden savunur ama icraat konusunda maalesef aynı şeyleri söyleyebilmek mümkün olamıyor. 'yalan söylemek en büyük günahtır' diyoruz ama yalandan geçilmiyor, adeta yalanla uyuyup yalanla kalkıyoruz güne yalan mı? hayır doğru!..

Alevi kültürü ile kıyasladığımda biz sunniler sınıfta kaldığımızı görüyorum. Bektaşi Yunus Emre ve Mevlana kültür inançlarıyla ülke yönetiliyor olsaydı mutsuz insana az rastlıyor olurduk ama maalesef dünyayı yöneten küresel sermaye baronları buna izin vermemekte zira onların tek amacı kazanmak kazanmak kazanmak. İnsanları tüketim aracı olarak gördükleri için inançlar üzerinden sadece algı oluşturmayı bilirler.

'Doğru ve namuslu insandır ama masaya yumruğunu vuramadığı için başarılı bir liderdir' dediğimiz Kılıçdaroğlu'nun bu haftaki grup toplantısında beklenmedik çıkışlarıyla göz doldurmaya başladığını söyleyebilirim. Siyaseti iyi okuyabilen siyaset kurallarını çok iyi uygulamaya koyabilen ancak liderlik anlamında ılımlı tavırlardan yana tercihini kullanmaktayken bu yeni çıkııyla devamını sürdürebilirse ve de ekonomi bağlamında seçmene somut verileri sunabilirse br dahaki seçimlerde seçimi kazanamaması için hiç bir neden kalmaz ancak kendi seçmeninin bir bölümü dahil Alevi kültürüne sahip olduğu için oylarının arttırabilmesi oldukça güç görünüyor. Gerçek realite böyle maalesef.

 

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..