Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Gerçek Sanatçılar%70'ten korkmaz

Gerçek Sanatçılar%70'ten korkmaz
 

Bazı bilim adamları İslamın Rönesansa katkılarını şöyle ifade etmişlerdir:

Tarihte Müslümanları silecek olursanız, ilmi rönesansınız geri kalır(Libri)

Rönesansın ilk kekeleme anları öyle bir devire rastladı ki, barbarlıktan uyanmakta olan Avrupa, İslam blim ve medeniyetine bitkin bir hürmetle bakmaktaydı.Taklidi imkansız bir örnek karşısında cesaretini kaybeden batının kolları sarkmaktaydı.

Gauitier


Şimdi Sayın Fazıl Say gibi bir sanatçının hem de "beynelminel" bir sanatçının İslamın Orta Çağda Dünya medeniyetine katkılarının bilmeden İslama Orta Çağ karanlığı damgasını vurması, dinimizi geri olarak görmesi ve Müslümanlardan rahatsızlık duyması, halkından utanması bence yersizdir.

Gerek Orhan Pamuk, gerek Fazıl Say gibi değerli insanların ülkemizi terk etmeleri, ülkemize yapacakları en büyük kötülüktür.Esas Karanlık Çağ onlar ve onlar gibi sanatçıların bu ülkeyi terk etmeleri ile başlar.

Çünkü, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u feth ettiği zaman da bazı bilim adamları Fatihin her türlü can-mal ve özgürlük güvencesi vermesine rağmen kendilerini güvende görmeyerek İstanbul’u terk edip İtalya’ya gittiler ve çalışmalarını orada devam ettirerek Avrupa Rönesansının ve aydınlanmasının temelini attılar.Yani bencil davrandılar .Korkak davrandılar ve doğup büyüdükleri şehri, İstanbul’u terk ettiler.

Bu gün Fazıl Sayın da bundan farklı bir eyleme kalkıştığı ve yersiz bir endişeye kapıldığı, halkından korkup kaçtığını söylememiz her halde yanlış olmaz.Duygusal davranılıp ülkeye küsülmez.Kalır mücadele edersin .Yanlış varsa sanatçı kimliğini de kullanarak onları düzeltirsin.Ama yaşam senin, kimsenin senin yaşamına ipotek koymaya hakkı yok. Fakat tarih seni ve Orhan pamuk’u iyi yad etmeyecektir.Vahdettin’in durumuna düşmeyin.

Atatürk gibi davranın.Atatürk ve Cumhuriyet çocuğuna bu yaptığınız yakışmaz.

Yani bu gün islamı referanslara sahip ve eşleri türbanlı Cumhurbaşkanı, başbakanı ve bakanları tehdit olarak algılayıp ülkeden kaçmak ta neyin nesi.Kötü örnek oluyorsunuz.

Atatürk :”Beyler!milletvekili olabilir, bakan olabilir, hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız” sözü ile sanatçının bir toplumdaki yerini en yüce makamların üstüde görmüştür.Boşuna söylenmiş bir söz değildir.Sayın Say, eğilip bu sese kulak verin.Size bu kadar değer veren bir ülkenin kurucusunu ve ülkesini terk etmeye kalkışmak ona yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür.

İslama her fırsatta geri damgasının vurulması ve Ortaçağ karanlığı ile, skolastik düşünce ve kilisenin Avrupa toplumundaki rolü ile özdeşleştirilmesi son derce yanlıştır ve tamamen tarihi bilgi eksikliğinden, özüne kültürüne yabacılaşmaktan, batı karşısında duyulan bir aşağı olma kompleksinden kaynaklanmaktadır.Siz de bu yanlışa düşmeyin.Halkınıza ve inancınıza sırtınızı dönmeyin.Halkın değerleri, inancı ve doğup büyüdüğünüz yer ile barışık olun lütfen.

 
Toplam blog
: 49
: 1026
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

On beş yıllık eğitimciyim. Halen bir devlet kurumunda öğretmenlik yapıyorum. Dünyanın en zor ama en ..