Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Göbek Eriten Gıdalar

Göbek Eriten Gıdalar
 

Günümüzde dünyada yaşayan insanların önemli bir bölümü açlıkla mücadele ederken, az sayıdaki gelişmiş ülke insanları ise çoğunlukla fazla beslenme ve aşırı yemeye bağlı sorunlarla mücadele etmektedir. İnsanların en önemli sağlık sorunlarından biri aşırı kilo sorunudur. Kilo vermek için farklı rejim stratejileri uygulayan insanlar uzun uğraşlar ve spor destekli rejimler sonunda zayıflarlar. İnsanlar zayıfladıkları halde çoğunlukla göbek çevresindeki yağlar vücutta en zor eriyen yağlar olduğu için erimeden kalırlar. Böylelikle rejim yapmış ve kilo vermiş bir bayanda küçük bir göbek kalabilir. İşte göbek yağlarının erimesine yardımcı olan yiyeceklerin listesi ve etki şekilleri ekte yer verilmiştir. 

MUZ: Potasyum oranı yüksek olan bu meyve, vücutta karnın şişmesine neden olan sodyum miktarını kontrol altında tutar.
YOĞURT: Karın şişliğine neden olan bakterileri yok eden faydalı bakteriler üretir. Ayrıca vücuttaki insülin miktarını dengede tutmaya yardımcı olur.
ÇİLEK: Bu meyveler antioksidan içerir. Vücuttaki kan akışını arttırır, kaslara daha oksijen gitmesini sağlarlar. Eğer egzersiz yapmadan önce yoğurt ve çilek tüketirseniz kaslarınız çalışmaya hazır hale gelir.
YEŞİL ÇAY: Günde üç bardak yeşil çay metabolizmanızı güçlendirir ve ekstra 30 kalori yakmanızı sağlar. Ayrıca yağları da eritir.
TURUNÇGİLLER: Egzersiz sırasında yağların yüzde 30 oranında daha yanmasını sağlar. Yiyeceklerinize bol bol limon sıkabilirsiniz.
TAHILLAR: Tahıllarda bulunan lifler, vücudunuzun insülin seviyesini dengede tutar. Bu da yağ hücrelerinizin küçülmesini sağlar. Vücudunuz bu tip gıdaları diğer yiyeceklere göre daha yavaş yaktığı için daha geç acıkmanızı sağlarlar. 

http://www.milliyet.com.tr/gobek-eriten-yiyecekler/yasam/haberdetay/19.01.2011/1341049/default.htm?ref=OtherNews 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..