Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Görünen o ki; muhatap alınanlar pek barışa niyetli değil!

Görünen o ki; muhatap alınanlar pek barışa niyetli değil!
 

kaynak:www.hurriyet.com.tr


Batman'da 2 astsubayın yaralanmasına neden olan roetatarlı saldırı ve Tokat'ta 7 jandarmanın şehit edildiği saldırı gösteriyor ki; hükümetin iyi niyet politikalarına aynı iyi niyetle karşılık alınmıyor. Terörist grupların içinden çıkıp gelenleri neredeyse hoşgörü töreni ile karşılarken, çok değil günler sonra Tokat ve Batman eylemlerini bekliyor muyduk?

Belli ki hesabın bir yerlerinde bir tutmazlık, bir aymazlık var.

Öte yandan terörist başlarının "silah bırakmak istiyoruz, artık bazı şeyler eskisi gibi değil, biz de değiştik" tarzı söylemleri birilerinin kirli elleriyle tetiklere basmasıyla yalanlanıyor.

Son günlerde ortalarda birileri bir telden çalarken, belli ki başka birileri hâlâ kendi telinden çalmaya devam ediyor.

Dünkü saldırılarda gördük ki; yıllardır ülkemizin doğusunda, batısında günahsız insanlarımızın kanlarını döken terör, son dönemde sürdürülmekte olan yeni yaklaşımlardan etkilenmiyor. Değişen bir şey yok, olmayacakta. 30 yıl önce de babalar "vatan sağolsun" derdi, bugün de tüm şehit anababaları vatan sağolsun deyip acılarını, kayıplarını yüreklerine gömüyorlar. Ağlıyoruz, lanet ediyoruz fakat her bir saldırıda şehit sayısına yenisi eklenmeye devam ediyor. Korkarım benim ömrüm bu lanet saldırıların bittiğini görmeye müsade etmeyecek.

Uygulanan politik hareketin adını ne koyarsanız koyun, niyetiniz, stratejiniz ne olursa olsun. Ülkemin üzerindeki çirkin emelleri, askere yapılan düzenli saldırıları sonlandırmadıkça, köylerde/şehirlerde masumların yaşamlarını tehdit ettiği müddetçe yararsızdır, kimseye faydası yoktur. Ancak dışarıya karşı, sonunda Türkiye'nin doğusunda "ılımlı" rüzgârlar estiği imajını verip içte ve dışta birilerinin başarı hanesine yazılır.

 
Toplam blog
: 83
: 998
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

 "İnsan olmak başka bir şeydir. Ne dil, ne din, ne de milliyet ayırır. Ne seni, ne de beni kayırı..