Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Göz ve 'İltihaplı Romatizma'

 
Yıllardır mustarip olduğum romatizmanın, göze vurduğunu son dönemlerde hastane, hastane dolaşarak nihayet öğrenmiş bulunuyorum. Sizlerde de bu tür romatizmal rahatsızlıklar varsa lütfen aşağıdaki yazımı okuyunuz, yardımcı olacağından eminim. Tıp literatüründe romatizmanın yüzlerce türü var. Benimkinin adı 'iltihaplı romatizma' . Eklemlerde, kaslarda ve bağ dokuda iltihap yaratan romatizma hastalığına iltihaplı romatizma deniliyor ve kendi içerisinde romatoid artrit, gut, lupus ve behçet hastalığı olarak da ayrılıyor.
 
Bende ki belirtileri farklı hastalığın tüm sendromlarını taşımıyorum fakat belirtilerini yazayım. Kim bilir romatizma için ilaç yazılmadığının da bir sebebi var sanırım, Türkiye de bir hal çaresine mutlaka bakmalıyım, gerçekten de çekilecek dert değil. 
 
Bitkilerin türlü hastalıklar üzerindeki etkisini az çok hepimizde biliriz. Zerdeçalın ülkesi Hindistan ve bu ülkede diğer ülkelerden özellikle de  bağırsak kanseri ve alzehimer en alt düzeydedir. Hintliler dünyada baharatı en çok tüketen ülkeler arasındadır. Zencefil Jamaika ve yine Hindistan da yetişmektedir. Allah'tan Zerdeçalı seviyorum, Zencefilin tadı çok keskin olmakla birlikte onu da sevmek zorundayım en azından sağlık adına! Ne de olsa o  'iltihaplı romatizma' benim ve de gözlerime kızarıklığı vuruyorsa :)) 
 
Zencefilin günde bir büyük bardak sıcak suyun içine doğrayıp atarak çayını içiyorum. Zerdeçal olmazsa olmazım düzenli olarak her gün kullanırım iltihabik durumlarda etkili olduğu bilinir, kaşık ucu ile de olsa çorbanın içine katarım, olmadı yine çay niyetine zencefil gibi bir kupa içine tozunu atıp çay olarak içerim. Sizler de kendinizi alıştırıp içebilirsiniz. Biliyoruz ki, her şeyin fazlası zararlı  ama vücudumuzun da doktoru olmak zorundayız, mesela tansiyonu olanların dikkate alması gerektiği gibi. Selam ve saygılarımla, sağlıcakla kalınız..  
 
 
İLTİHAPLI ROMATİZMANIN BELİRTİLERİ 
Sabah kalktığınızda eklemlerde tutukluk, 1-2 saat içinde açılma olması, eklemlerde şiddetli ağrı, eklemlerde şişlik, kızarıklık ve sıcaklık, bitkin olma, iştahsız olma, nedensiz kilo verme, yüksek ateş, cilt altında eklemlerin alt kısmında yumru olması, iltihap bölgesinde şekil bozukluğu, gözlerde kızarıklık, ağrı, ishal ve uzun süren karın ağrısı iltihaplı romatizma belirtisidir.
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..