Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '09

 
Kategori
Mizah
 

Gripli okuyucuya dev hizmet!

Gripli okuyucuya dev hizmet!
 

Gribin de hayırlısı!


Ekranlarda izleyip gazetelerde okuyorum da, hastanelerin acil servislerinde iğne atsan yere düşmüyor. Bir yanda değişken havalardan ötürü aksıran tıksıran, bir yanda küreselleşmenin son kıyağı olan domuz gribi modasından tırsmış vatandaşlar... Kimi pijamayla, kimi kucağında bebesi, kimi maaile hastanelere koşmakta. Ne de olsa can tatlı! Ama sonuçta ne oluyor? Hastaneler yangın yeri!

Hükümet de vatandaşı kendi haline bırakmış, kendi içinde “Başbakan da aşı olacak, olmaycam işte!” açılımı yapmakta. Baktım iş yine başa düştü vatandaşa yardımcı olmak lazım. Yoksa hem vatandaş hem de doktorlar, hemşireler gripten değil ama izdihamda ayakaltında kalıp telef olacak. Vatandaşın grip olup olmadığını hastaneye gitmeden de kendi kendine basit bir testle anlayabilmesi için, o testi AR-GE çalışmalarım çerçevesinde geliştirip büyük bir vicdan huzuruyla ve hiç bir çıkar gözetmeden saygıdeğer halkıma sunmayı insanî bir görev bildim.

Test çok basit. Burnunuzda hafif bir hareketlenme hissettiniz, kaşınıyor, bıraksanız aktı akacak hemen 112 acil servisi aramayın. Mendile sarılıp silmeden önce bir kaç kere burnunuzu çekecek ve çıkan sesi dinleyeceksiniz. İşte o ses size grip olup olmadığınızı, eğer grip iseniz hangi tür grip olduğunuzu söyleyecek.

Eğer burnunuzu çektiğinizde “Mıck, mıck” diye sesler çıkıyor, çekmediğinizde “Şıp, şıp” damlıyorsa ya mevsimsel griptir, ya da soğuk algınlığı...

Ama burnunuzu çektiğinizde “Hork, hork” diye sesler çıkıyorsa kesin domuz gribisiniz.

Burnunuzu çektiniz “Cik, cik” diye bir ses çıktı... Kuş gribi olmuşsunuz.

Burnunuzu çekerken yüzünüzün gerildiğini hissettiniz ve aynaya baktınız ki tam burnunuzu çektiğiniz anda gözleriniz çekik çekik oluyor, siz Asya gribi olmuşsunuz...

Burnunuzu çektiğinizde eğer “Sanki beni öpüyorlar” makamında “Oh, oh!” diye sesler çıkıyorsa, biz buna iktidar gribi diyoruz.

Hayır, burnunuzdan gelen sesler “Vıck, vıck” şeklinde yağlama yıkama sesleriyse bu da yandaş medya gribi...

Baktınız ki ses biraz daha sert, biraz daha insafsız, kimileyin “Dan, dan” sesler geliyor, kimileyin “Ciyuv, ciyuv!”... Siz iflah olmazsınız. Tetikçi köşe yazarı gribi bu.

Eğer burnunuz sabaha karşı kaşınmaya başlıyor, “Aktım, akacağım” diye sizi uyarıyorsa, hemen küçük bir çantaya diş fırçanızı, traş takımınızı, bolca kitap, bir kaç iç çamaşırı, pijama niyetine kalın bir eşofman koyun. Silivri soğuk olur, gripten değil ama zatürreden gidersiniz alimallah. Sizde potansiyel Ergenekon gribi var ki kaçışı yoktur çünkü buna doktorlar değil savcılar karar verir.

Eğer burnunuzu çekerken ateşiniz de çıktıysa, kesik kesik öksürüyorsanız, vücudunuzda ağrı ve halsizlik hissediyor sık sık hapşırıyorsanız, yüzde kızarıklık, iştah kaybı varsa, başınız ve boğazınız da ağrıyor ve orta dereceli nefes darlığı çekiyorsanız, siz düpedüz gripsiniz. Hiç korkmayın. Çokbilmişlerin dediği gibi eğer ilaç alırsanız yedi günde, almazsanız bir haftada kendi kendine geçer... Öyle hemen hastanelere koşup da paniğe neden olmayın.

Geçmiş olsun.

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..