Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Haber
 

Gülsin onay resitali

Gülsin onay resitali
 

Darüşşafaka Cemiyeti'nden aldığım duyurudur: 

Darüşşafaka yararına 22 Aralık’ta Gülsin Onay Resitali.
Dünyaca ünlü virtüöz Gülsin Onay, Darüşşafaka yararına 22 Aralık 2010 Çarşamba saat 20:00’de sahne alıyor. Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda düzenlenecek Gülsin Onay Resitali’ne sizleri de davet ediyoruz. Siz de tüm geliri Darüşşafaka'ya bağışlanacak Resitalin biletlerini alarak 834 öğrencimizin eğitim giderlerine katkı sağlayabilir, 40 TL ve üstü bağış yaparak resitali "Özel Bölüm"den izleyebilirsiniz. Toplu bilet ve özel bölümden bilet almak için Mine Yiş’e 0212 444 1863 - 0541 680 39 28 numaralı hatlardan ulaşabilir veya myis@darussafaka.org'a e-mail gönderebilirsiniz. 

“Özel Bölüm” için biletinizi; 

1. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla 

2. “Online Bağış” menüsünü kullanarak alabilirsiniz. 

25 TL’den başlayan resital biletlerini ise Biletix'ten alabilirsiniz. 

Darüşşafaka Cemiyeti; bu resitalin gerçekleşmesi için destek veren Gülsin Onay’a, katkıları için Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'na teşekkürlerini sunar. 


Gülsin Onay hakkında: 

Türkiye'de yetişen ve dünya çapında kariyere sahip sayılı piyanistler arasında yer alan Gülsin Onay müzisyen bir anne-babanın kızıdır. İlk konserini 6 yaşında TRT İstanbul Radyosu'nda verdi. 10 yaşından itibaren Ankara Devlet Konservatuarı'nda Mithat Fenmen ve Adnan Saygun gözetiminde iki yıl geçirdi. Ardından Ulvi Cemal Erkin'in önerisiyle Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Fransa'ya gönderildi. 

16 yaşında Paris Konservatuvarı piyano ve oda müziği dallarını birincilikle bitirdi; Avrupa'da ilk konserini 18 yaşında verdi. Konservatuar öğrenimini tamamladıktan sonra bir kaç yıl Almanya'da Hannover Yüksek Müzik Okulu'nda Bernard Ebert ile çalışarak repertuarını ve üslubunu zenginleştirdi. 

1979'da Margueriete Long-Jacques Thibaut (Fransa) ve 1989'da 2Ferrucio Busoni (İtalya) ödüllerini alarak uluslararası müzik alanında başarısını kabul ettirdi. 

Gülsin Onay, 1987 yılında devlet sanatçısı ünvanını aldı; 1988'de Boğaziçi Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktor ünvanı verildi. 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından İyi Niyet Elçisi seçildi. Polonya hükümeti tarafından başarılı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile ödüllendirildi. 

Program: 

L. van Beethoven Sonata do diyez minor, “Ayışığı”, Op.27 No.2
Adagio sostenutoAllegrettoPresto agitato
C. Debussy Images, Livre II
Cloches à travers les feuillesEt la lune descend sur le temple qui futPoissons d'or
A. A. Saygun Sonatin Op.15 (1937)
AllegroAdagio, con motoHoron (Prestissimo)

ARA

B. Bartók Skeçler Op.9b
A girl's portrait - Swing - Lento - Non troppo lento - Romanian folksong - Wallachian - Poco lento
F Liszt Konser Etüdü No.2 “La Leggierezza”
Après une Lecture du Dante (Fantasia quasi Sonata) 

TARİH: 22. Aralık 2010 (Çarşamba) SAAT- 20:00 YER : Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 

*** 

 
Toplam blog
: 363
: 1765
Kayıt tarihi
: 04.08.08
 
 

Parasız yatılı Darüşşafaka Özel Lisesi'nde iki yılı hazırlık sınıfı olmak üzere yedi buçuk yıl ok..