Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Güzellik nedir?

Güzellik nedir?
 

ESTETİK AMELİYAT OLURKEN;


Artık günümüzde insanların düzen menüsünü atlayıp görünüm menüsüne geçtiği bir dönemdeyiz. Tıbbın ve bilimin getirdiği olanaklardan yararlanmak gerek diyerek, Allahın yarattığı kaşlarını falancaya benzemek için kaldırtmaya kalkanlar, bunu yaparken doktorunuz bazı önemli hususları atlamış olabilir. Doktorlar şimdi biraz da sizlerin şimşeklerini üzerime çemeden, fikirlerimi de söylemek istiyorum.

İdeallerimin arasında herkes gibi bana da ya doktor ya avukat tercihi yaptırıldı. Başka meslek yokmuş gibi. Meğer herkes böyle düşünürmüş bir zamanlar. Oysa şimdi bakıyorum da Açık öğretime bile razı olunuyor. Nasıl olsa giremem diye kimsenin Tıp yazdığı yok. Tesadüfen girenler haricinde. Böyle olunca mezun olanlar Hipokrat yemini edene kadar ya ömürleri yetmiyor ya paraları, yetenler ise sataj ve sağlıkocaklarında boğaz tokluğuna çalışıyorlar genelde.

Günümüzün doktorları bu mesleğe ekonomik açıdan baktığında en çok hasta olasılığı olan bölümleri seçiyor. Ben bu dalların yan ürünü olduğum için ticari düşünmedim hiç. En geçerli dal şimdi estetik ve diyetisyenlik. Estetik derken Cerrahi bilim den ayrı kurulan bir çk güzellik salonlarında yapılan icraatlarda denetimsiz yöntemler çoğu insanın hayatını tehlikeye atıyor.

İyi dozajlanmamış bir güneş odası müdavimi kansere yakalanabiliyor kolayca, ya da deri altına bilinçsizce yapılan bir enjeksiyon gerdireyim derken şişirip felçlere neden olabiliyor. Bunlardan en önemlisi de KAŞ KALDIRTMA

Kaşların kaldırtılması ya da göz kapağı ameliyatlarında kapak cerrahisi altında incelenmelidir. Zira bir kişisel bozukluk örneğin Tiroit hastası bir kişiye uygulandığındas göz tutulumu, körlük gibi ciddi sonuçlara neden olabiliyor.

Kısaca anlatmak istediğim, eğer Şeytanın ‘öyleyse ben de onları saptıracağım öyle ki, senin yarattığını bile beğenmeyip değiştirttireceğim, izin ver ‘Ayetine uyarak bir neden olmaksızın estetik amekiyatı olmaya kalkıyorsanız, felç, beyin travması, görme bozukluğu vb yan etkileri de dikkate almalısınız. Bir bakın estetikli güzel sandığınız kişilere, Yanaklarına patates tıkmış gibi iğreti bir çıkıntı, dudaklarında beşlik simit gibi bir yuvarlak şişkinlik yüzünden konuşurkan gülerken ağızlarını bir karış açarak kahkaha zorunluluğu. Donuk mimiklerden yoksun tek düze yüzler. Hepsi de birbirinin aynı. Böyle devam ederse birbirlerini kopyalamaya gerek kalmıyacak kes yapıştır.

Bazı gerçek sanatçılarımızın bu uğurda sahnede orıjınaliyle olmasını dilerken, nedense ya yüz felci, ya cilt kanseri, hatta kör olarak son günlerini yaşamalarını görmek istemiyorum

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..