Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Hadise çeyrek finalde...

Hadise çeyrek finalde...
 

Hadise, Düm tek tek, Carzy for you.


Hadise; Carzy for you! “Düm tek tek” ile sınırları zorlamaya devam ediyor. Yarattığı reyting rüzgarı sürerken yarı finalde giyeceği elbiseyi dün akşam televizyonlarda görenler mahallenin namus bekçiliğine soyunmasınlar mı? Yerel seçim anketi gibi oylamalar gırla gidiyor.

Hadise sanki sonradan görme türedi zenginin ego doğrulttuğu üçüncü sınıf pavyona düşmüş gibi. Ve eli kalem tutan her kim var ise görüşlerini paylaşmaktan geri durmuyor;

“Aylardır tartışılan elbise bu muymuş?

Kırmızı donu görünüyor canım, bu kadarda olmaz ki!

Türklüğe hiç yakışmadı!

Elbise o kadar kötü ki Hadise’nin basenini olduğundan fazla göstermiş!

Arap dansözü gibi canım!”

“2009 Eurovizyon şarkı yarışması” yarı finaline katılıyorsan sansasyon yaratacaksın gündem olacaksın memlekette. Hatta aslında var olan gündemleri sis perdesi gibi örteceksin ki memleketim insanı trene bakar gibi “kırmızı don’a” bakarken yaratılan ilizyon ile kendini aç tavuğun buğday ambarında görmesi gibi AB’ye girmiş modern bir ülke gibi düşüneceksin!

Daha gazetelerde mürekkebi kurumadan onlarca ölümün, hayatın ucuzluğunu teğet geçmenin başkaca yolunu keşfedene kadar bakacaksın beyaz cama ki, çocuğun dokunarak okul için temizlik parası istediğini duymayacaksın, düm tek, tek!

Hadise büyük olasılıkla ipi göğüsleyecek, fakat bu senin sofranda azalan ekmeğini çoğaltmayacak.

Sen beyaz cama bakarken IMF’ye naylon kabadayılık edenler imzayı basarken şu kriz ortamında bankaların kârlarının nasıl çığ gibi çoğaldığına kafan hiç basmayacak!

“Düm tek, tek” diye göbeğini atarken Hadise, ampul nereyi ışıtıyorsa o kadarını göreceksin: senaryoda liboşun gözüne taktığı at gözlüklerinle figüranı olacaksın, dün olduğu gibi hayatın akıp giderken.

Dünya sıralamasında eğitimde nasıl uçurumdan aşağı gittiğimizi asla göremeyeceksin.

Sağlık harcamalarının bütçeye yük olduğunu fısıldayacaklar kulağına saf, saf inanacaksın ve “Düm tek tek” derken sivaslı Hadise; evin uslu kedisi gibi ip yumağını takip edercesine kafa sallayacaksın ağzın açık miyavlar gibi; ”Kot pantolon ve beyaz atlet ile daha seksiydi.” diyeceksin! Hadise çeyrek finalde.

Televizyon!

İllüzyon!

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 2835 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..