Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Hakan Şükür'den büyüğü yok!

Hakan Şükür'den büyüğü yok!
 

Üzülme benim güzel kardeşim! Senin Türk Tarihi'nin gelmiş, geçmiş en büyük golcüsü olmaktan başka hiçbir suçun yok!


Evet... Biliyorum ben de... Belki, Metin Oktay kadar geniş toplum kitlelerince sevilmedi; belki, evet... Hiçbir zaman Tanju Çolak kadar Allah vergisi bir futbol zekasına; maç başı gol ortalamasına sahip olamadı evet, evet ama... Türk futbol tarihinin en çok gol atmış futbolcusudur Hakan Şükür... Bunu da sakın unutma!

Evet... Çok duygusaldı, toplumun bir bölümü tarafından belki hiç sevilmedi ama... Türk futbol tarihi onun iş ahlakına, istikrarına hiçbir dönemde hiçbir futbolcusunda rastlamadı...

Evet... Zaman zaman çok kaprisli, hatta bazen kendi kendine küsen cinslerdendi evet ama... Ne gece hayatına, ne kadına kıza. ne zevke sefaya daldı. Muhafazakar dünya görüşü sayesinde, mazbut bir aile hayatı yaşaması, onu uzun süreli sakatlıklardan da, gözden düşme tehlikesinden de korudu kolayca.

Evet... O da birçok yıldız adayı gibi Anadolu'dan geldi İstanbul'a ama... İstanbul'un sahte ışıkları, yalan dünyası onu hiç kandıramadı; ne haber?

Türkiye Ligi'nde 487 maçta 249 gol atan, Türk milli takımında 112 maçla en fazla milli olmuş ve tam 51 gol atmış, İtalya'da Torino, İnter, Parma'da; İngiltere'de Blackburn Rovers'ta toplam 53 maç oynamış ve 12 gol atmış, Avrupa kupalarında 94 maçta 38 gol atmış ve toplamda tamı tamına 740 resmi maça çıkıp 332 gol atabilmiş kaç futbolcu tanıyorsunuz siz.? Ya da ömrünüz boyunca bu istatistiklere sahip ve kendini size izlettirebilecek kaç futbolcu daha göreceğinizi sanıyorsunuz ki siz?

Peki Türk futbol literatürüne girmiş " Hakan Şükür tipi golcü ( forvet ) " tanımlamasından da mı haberiniz yok sizin?

Evet belki kariyer gol ortalamasının 0.45 olması onun golcülük meziyetinin tartışılmasına yol açar belki ama... Gelecek yıllarda dahil olmak üzere 740 resmi maça çıkabilecek kaç adam daha gelebilecek acaba Türk Futbolu'na?

Hava hakimiyeti olan, hücüm pres yapabilen, vücudu kaleye dönük futbol oynayabilen, çok güçlü fizik kondisyonu, hızı, teknik becerisi olan ve de futbol hayatı boyunca alçakgönüllülüğü elden bırakmayıp, havaya girmeyip, sadece işine odaklanabilecek kaç Hakan Şükür daha görebileceğiz acaba?,,

Bir de son dönemin gözde futbolcusu Burak Yılmaz'ı gözünüzün önüne getirin hele bir... Gezmediği ne Anadolu kulübü, ne de büyük takım kaldı... Trabzonspor'da Şenol Güneş sayesinde yeniden doğdu ama... Kaprisleriyle Şenol Güneş'in bile sabrını taşırıp, sonunda gizliden kesik yemeye başlamadı mı? Azıcık parlamayı biraz başarıyı, 2 sezonluk öne çıkmayı bile kaldıramayıp, hemen de havalara girmedi mi?

Nerede neredeyse 20 yıl Türk futbol sahnesinin yıldızı, kralı olabilmeyi başarmış, 3 kez de gol kralı olmuş Hakan Şükür?... Nerede topu topu 2 başarılı sezondan sonra havasından geçilmeyen Burak Yılmaz?

Ama doğru ya... Biz dünyanın kendi başarılı insanlarına en çabuk düşman olan, elini kolunu bağlayan, ayağına çelme takan toplumuyuz! Biz her zaman kendi gerçek kahramanlarımızdansa, elin posası çıkmış, yaldızları dökülen, çakma yıldızlarının peşinden koşmayı severiz! Hem de aval aval!...

Doğru ya... Bak nasıl da unutmuşum!... Bu toplumda, Türk toplumunda başarılı olmuş hiçbir insan cezasız kalmaz! Hay ahmak kafam!... Hay!...

Not: Yazıda kullanılan görsel www.forumfutbol.com adresinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..