Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '15

 
Kategori
İnançlar
 

Hayat bir İnsanı kaç kez sınar?

Hayat bir İnsanı kaç kez sınar?
 

Belki de bunaldığımız zamanlara, şanssızlığımıza, vazgeçişlerimize, isyanlarımıza ders olsun diye bu hayat hikayesini defalarca hatırlamalıyız! Tarifsiz acılarla yüklü, koca yürekli bir adam: Kenan Sofuoğlu.
 
Motor tamircisi bir babanın en küçük oğluydu. Türkiye Şampiyonası' nda yarışan abisi Sinan'ın yolunu izlemişti. Abisinin bir yarışta ayağını kırması ile on altı yaşında, özel izinle yarışa katılmıştı Kenan.
 
Ardı ardına şampiyonluklar alıyordu. Ancak sponsoru olmadığı için Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kaldı. 
İlk önce en büyükleri olan abisini bir otomobil kazasında kaybetti. Bu acı ve maddi desteksizlik Kenan'ı durdurmadı. Ve artık o, dünya şampiyonuydu. Tam da o sırada hayat belki de onu yine denemek için bir şans oyunu ile yüzüne güldü. O, haram para olduğuna inanarak bu geliri reddetti. Reddettiği bu miktar İsviçre'de yaşayan, ismi saklı tutulan bir iş adamının sponsor olması ile katılmasını sağladığı yarışlardan,  yıllar içinde ona katlarıyla geri döndü.
 
Hayat onu, bir kez daha sınamak için kollarını sıvamıştı. En büyük destekçilerinden olan diğer abisini motosiklet kazasında kaybetti...
 
Süpersport Dünya klasmanında ikinci kez şampiyonluğu kucaklamış ve Türk Bayrağı ile attığı zafer turu ve Osmanlı kavuğu ile uzun süre konuşulmuştu.
Hayat acımak bilmiyordu onun yüreğine; bir sonraki yılda babasını kanserden kaybetti ve ailesinin tek erkeği olarak yaşamaya, yaşamı en acısıyla yaşamaya devam etti.
 
Artık adını tarihe yazdırmıştı Kenan Sofuoğlu. Üçüncü kez Dünya Şampiyonluğu' nu kazanan sporcu olmuştu. Ay yıldızlı bayrağımızı yeniden göklere çıkartan, yeniden İstiklal Marşı' mızı söyleten adamdı.
 
Julia Looman ile hayatını birleştirip, oğlu Hamza' yı kucağına aldığında, yeni bir şampiyon yetiştirmekti elbet hayali. Ellerinde taşıdığı bebeğini elleriyle toprağa vereceğini nereden bilebilirdi! Kısa bir süre sonra beyin kanaması geçiren Hamza bebekten de acı haber gelmişti...
 
Onu dağıtan ama yıkamayan her acıya baktığında, şükretmişti Kenan Sofuoğlu! Her acı ona değer kattı, her acısı ile onu en büyük yaptı. Ömrünü;  Allah' tan verdiklerine şükür vermediklerine sabır ile geçiren büyük adamdı. Tevafukla tesadüf arasındaki koca bir iman farkı olduğunu, yaşayarak öğrenenlerden en kıdemlisiydi belki de Sofuoğlu! O, inanarak yaşayanlardandı. O, sadece motosiklet dünyasının şampiyonu değil; acıların, yükleri ile HAYATIN da ŞAMPİYONU oldu.
Allah sabrını yüreğinden eksik etmesin ve yüzünü Cennet ile güldürsün...
 
 
Toplam blog
: 25
: 279
Kayıt tarihi
: 20.07.15
 
 

Hayat bir mikroskoptan bakmak gibi; küçüçük bir şeye yakınlaşmayı bilirsen onu gerçekten görebili..