Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '11

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayatta Mutlu Olmak İçin Öneriler

Hayatta Mutlu Olmak İçin Öneriler
 

Gürültü de yorulursunuz, sessizlikte dinlenirsiniz.

Doğayla uyum içinde yaşarsanız, mutlu olursunuz.

Sinirlendiğiniz zaman, doğayı dinleyebileceğiniz bir yerlere gidin, çok iyi geldiğini göreceksiniz. Her gün, en azından bir çiçeği koklayarak, mümkünse denizin ya da bir akarsuyun sesini dinleyerek, günbatımını izleyerek doğayı, her canlıda bulunan zekâyı gözlemlemek için zaman ayırın. Sizi zinde tutacaktır.

Vermek ve almak mutlu olmamız için önemlidir. “Almadan vermek Allah’a mahsusdur” derler. İnsan olarak karşımızdakine, bir şeyler verirsek bir şeyler alabiliriz. 'Ne kadar çok verirseniz, o kadar çok alırsınız. Bu bir kuraldır. Vermenin ve almanın ardındaki en önemli şey niyettir. Niyet, daima veren ve alan için mutluluk yaratmak olmalıdır. Ama her şey doğal yani tabii olmalıdır. Yapmacık vermeler, almalar, sonradan anlaşıldığı zaman insanları mutsuz eder, karşı tarafın çıkarcı olduğu düşünülür. Bu alma vermeler, kuşların uçması, çiçeklerin açması gibi olmalıdır. Kuşlar uçmaya çalışmaz, uçarlar; çiçekler açma çabası göstermez, sadece açarlar.

İnsanlar sana zarar vermiyorlarsa, onlarla dost olmaya çalış.

Sana bir kötülük yapıldığında, kötülükle karşılık vermekten ziyade yapılanları unutmaya çalış, zamanla her şey yoluna girecektir.

Unutmak, eğer yapılabilinirse, en iyi ilaçtır insanlar için.

İnsanlar bir şeyler anlatmaya çalışıyorlarsa, onları dinle. Her insandan öğrenebileceğin bir şeyler vardır. Gün gelir öğrendiklerin sana lazım olur.

Başarıya ulaştığın zaman, ulaşılan bu başarının tadını çıkarmaya çalış.

Seveceğin bir iş seçersen, başarılı olmaman için bir neden yoktur zaten. Sevdiğin işte asla yorgunluk nedir bilmezsin.

Olduğun gibi görün veya göründüğün gibi ol. Yapmacık hareketler yapma. Sevmediğin zaman sever gibi yapma.

Çevrendekilere önerilerde bulun, ama her zaman olumsuz önerilerinle, insanların cesaretini kırma. İnsanları hep yargılarsan, hem olumsuz düşünürsen, insanları sevemezsin.

Sevgiyi yakalamaya çalış, onu küçümseme. Sevgi ile kat kat büyüyeceğini ve sana güç vereceğini unutma. Sevgi çiçek bahçesi gibidir. Sürekli bakım yaparsan, yani emek verirsen, bu sevgi bahçesi gür ve canlı olur. Aksi halde tüm çiçeklerle birlikte o bahçede solar, kaybolur gider.

Kazanamamak, her şeyin sonu değildir. Kaybetmek bazen kazanmaktan daha iyi olabilir. Mesela hırsızlık yapılarak, kazanılan nesne, ev, araba, kazanılmayanlardan daha iyi değildir. Çünkü kazanamadığın şeyin acısı birkaç gün sürer, gayri ahlaki yolla kazandığın ise seni bir ömür boyu vicdan azabına sokabilir.

Dürüstlüğü asla elden bırakma, çok şeyler kazandığını zamanla göreceksin. Sahtekarlık, iki yüzlülük ise sana çok şey kaybettirir.

Geçmiş yıllara kızma. Onlar iyi veya kötü bir şekilde geçmişdir. Bugüne ve yarına bak. Ama yarın olmayabilir, yani yarın yaşayacağımız garanti değildir, bu nedenle bugünün kıymetini bilmeye bak.

Rüzgarın yönünü değiştiremezsin, yağan yağmuru durduramazsın. O zaman yelkenlerini rüzgara göre ayarla, o zaman mutlu olursun. Kimse sana rüzgarla nasıl boğuştuğunu, savaştığını sormaz, gemiyi limana getirip getiremediğine bakar. Yani hayatta önemli olan sonuçtur.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..