Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '11

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hayvanat bahçesinde obezite alarmı.

Hayvanat bahçesinde obezite alarmı.
 

Amerika'da obezite yayılıyor.


( Associated Press / Orlando ) 

Amerika'nın Florida Eyaleti Orlando Şehri'ndeki Walt Disney World yöneticilerinin başları bugünlerde aşırı kilo alan hayvanlarla dertte. Yetkililer, yaz aylarında ziyaretçi sayılarındaki artışa bağlı olarak hayvanlara atılan yiyeceklerin de arttığını ayrıca bakıcılar tarafından da günde 3 öğün beslenen hayvanlara artık neredeyse kafeslerinin dar gelmeye başladığını söylüyorlar. 

Walt Disney World - Orlando, yaz aylarında günde ortalama 43 bin misafiri ağırlıyor. Bu ziyaretçilerin büyük çoğunluğu çocuklardan oluşuyor ve okullar kapanıp da yaz tatiline girdikten sonra turlarla gelen çocuklar, öğretmenlerinin ve hayvanat bahçesi yetkililerinin nezareti altında ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar. 

Yetkililer her kafesin ya da havuzun başına 'Lütfen hayvanlara yiyecek vermeyiniz' yazan tabelalar koymalarına ve sürekli olarak da dahili hoparlörlerden anons yapılmasına karşın hayvanların beslenmesinin önüne bir türlü geçemediklerinden şikayetçiler. 

Muhabirimize konuşan bir görevli,  

''Ne yazık ki hayvanlar tamamen düzensiz olarak besleniyorlar, çocuklar dur durak bilmedikleri için ellerine geçeni hayvanlara atıyorlar, kendileri de fast food çocuğu olarak beslenip büyüdükleri için iyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar yani aslında hayvancağızları yavaş yavaş öldürdüklerinin farkında bile değiller. Artık herkes Allah ne verdiyse deyip annesinin beslenme sepetine koyduğunu aslanlara, kaplanlara, maymuna, şempanzeye atıyor. Malum burası kapalı bir hayvanat bahçesi olduğu için hayvanlar hareketsiz kalıyorlar. Sabahtan akşama yiyip içen hayvanlara bir de evlerinden getirdikleri hamburger, çizburger, sosisli, coca cola falan atılınca bizim hayvanlar da doğal olarak davul gibi şişiyorlar. Allah sizi inandırsın geçen maymunların kafesini temizlemek için hayvanları diğer kafese nakletmeye çalışırken gorillerden birisi kafesin kapısına sıkıştı kaldı iyi mi? Bunca yıldır burada çalışıyorum ama ilk defa böyle bir şey başıma geldi. Neyse ki Müdür Bey şehre inmişti de gelene kadar ittire çektire gorili diğer kafese alıp temizliği tamamladık'' 

demiştir. 

Obezite yıllardır Amerika'nın başındaki en büyük dertlerden bir tanesi. Sağlık Bakanlığı'na ayrılan payın bütçede her yıl daha da artmasına neden olacak kadar ekonomiye de zararı olan obezite problemi şimdilerde insanlardan hayvanlara sirayet etmişe benziyor. Geçenlerde yayımlanan bir istatistiğe göre Amerika'da evlerde beslenen kedilerin ağırlıklarının ortalaması geçen yıla göre tam 350 gram artmış. Bu da neredeyse bir Double Cheeseburger'e denk geliyor. Yani her Amerikan kedisi bu yıl geçen yıla göre fazladan bir Double Cheeseburger yemiş. gibi bir durum var ortada. 

Sonuçta televizyonlarında Mehmet Öz'e programlar yaptırıp, insanların sağlıklarına önem vermelerini ve böylece sağlık harcamalarının azaltılarak eğitime ayrılan payın artmasını isteyen Amerikan Hükümeti, Wisconsin Senatörü John Mc Kane'in öncülüğünde Senato'dan çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile hayvanat bahçesindeki hayvanların bir doktor kontrolünde sebze dietine acilen geçmelerine karar vermiştir. 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..