Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Elazığ'ın, şimdiki adı Alacakaya olan, ama eskiden küçük bir madenci kasabasında; Güleman'da doğdum. Liseyi Elazığ'da Üniversiteyi İstanbul'da okudum. Jeofizik mühendisiyim. Daha ilkokul yıllarından beri sürekli kitap okuyan, sinema meraklısı, doğa tutkunu ve amatör balıkçıyım. Felsefeden edebiyata, siyasetten arkeolojiye,..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Martı ve Balıkçı

Yenikapı'da balıkçılık zenaatını öğrendiğim zamanlarda, balıkçılar açıklarda yaralı bir yunus balığına denk gelmiş, avlanmayı bırakıp (ki, başkaca maişetleri yoktu adamların), yunusu yedeğe alıp kıyıya getirmişlerdi. Sahilde alelacel bir havuz yapıp yavruyu yaşatmaya çalışmışlardı. O yunusa ateş edenlere ne küfürler, ne beddualar etmişlerdi... Çok eskiden, balığın bol, oltacılığın karın doyurduğu vakitler; lüfer ve palamut boğazdan Marmaraya indiğinde yunuslar, göç eden balıkların yolunu Sarayburnunda keser, balıkçıların bereketli av yapmasını sağlarmış. O yüzden olsa gerek, ne vakit bir yunus balığı lafı geçse, "dişleri gümüş olsun" derlerdi.

02 Şubat 2014 21:27
Şimdi hakikatı görme zamanı

J.London öldükten on yıl kadar sonra, bir gazeteci; onun yaşadığı, eserlerinde anlattığı yerleri bir bir gezip izini sürer. Gittiği küçük bir Okyanusya adasındaki yerlilere "Jack London adlı yazarı tanıyor musunuz?" diye sorduğunda onu tanıyan kimse çıkmaz. Çok tuhafına gider. Çünkü adada gördüğü her şey kitabında anlattığı gibidir. Üstelik kendisinden bahsettiği bazı yerliler de gerçekten yaşamaktadır. Sonra aklına, yanında taşıdığı bir kitabının arka sayfasındaki fotoğrafını göstermek gelir. Bu defa herkes tanıdığını söyler. "Ama daha önce tanımadığınızı söylüyordunuz bu adamı?" diye sorunca, mesele anlaşılr. Yerliler "Sen roman yazarı J.London diye soruyordun. Bu adam yazar filan değildi ki? Usta bir denizciydi." Demem o ki, J.London Alaska'da altın arayan bir maceraperest iken, Kanada'da bir Kızılderili, ya da Okyanusta bir denizci olacak kadar düşüp kalktığı insanlarla aynı yaşamı paylaşmış, onlardan biri olmayı becerebilmiş ender yazarlardan biriymiş. Zevkle okudum, eline sağlık

29 Ocak 2014 19:56
İlginç kedi davranışları

Kedi deyip geçiyoruz ama yakından tanıyınca, o inanılmaz huylarına şahit olunca şaşırıyoruz. Ne yazık ki kedilerin çoğu sokaklarda hiç hak etmedikleri bir yaşama mahkum oluyor. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.

05 Aralık 2013 21:57
 
Toplam blog
: 36
: 7030
Kayıt tarihi
: 12.12.07