Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '14

 
Kategori
Sinema
 

Herkül: Efsane Başlıyor

Herkül: Efsane Başlıyor
 

Film: Herkül: Efsane Başlıyor

Tür: Fantastik

Puan: 10 üzerinden 6

Bildiğiniz gibi 2014 yılı Herkül ve Yunan mitolojisine akıtılan Hollywood paraları açısından oldukça verimli bir yıl oldu. Antik Yunan medeniyetinin çok adil ve üstün bir medeniyet olduğundan dem vurarak kendilerinin de çok soylu olduğuna inanmaktan şizofrenik haz duyan batılıları coşturmak için yaratılan bu atmosfere körük vazifesi gören bu filmler arasında en tırt olanlardan birisi belki de büyük ümitlerle çekilen bu film olmuştur.

Başrollerini Dwayne Johnson'ın oynadığı Herkül: Özgürlük Savaşçısı (Yorum için tıklayın) filminde artık midemizi bulandıran Yunan Mitolojisine ters bir açıdan bakılmış ve nispeten çok izlenesi bir film çekilmişti. Fantastik öğelere yer verilmiş olmasına karşın olabildiğince dozunda ve sıkmadan verilen efektler filmi izlenebilir hale getirmişti.

Burada ise "Yardır ey Yunanlı" tipindeki karakteri coşturabildikçe coşturabilme manyaklığı filmin ırzına geçmiş görünüyor. Kısacası bu filmin ikincisi çekilirse büyük bir hüsran olurmuş gibi geliyor bana. Eğer bu filmi izlemediyseniz bence hiç izlemeseniz bişey kaybetmezsiniz.

Zira ne mitoloji bilginize bir katkı sağlıyor ne de sizi çok etkileyen bir senaryoyla sizi tatmin ediyor. Senaryonun yıllar evvel çekilen Gladyatör filminin profesyonel bir çakması olduğunu da ayrıca belirtmem gerekir.

Her neyse, maksat efekt olsun, gönüller coşsun demiyorsanız gereksiz bir film ama efekt ve aksiyon arıyorsanız buyrun izleyin derim. Ancak artık bu furya kabak tadı vermeye başladı bilginiz ola...

Bu arada olur da milyarda bi olasılıkla bir film yapımcısı bu eleştirileri okuyor ve parası varsa şu Türk mitolojisine de eğilmek pekala mümkündür. İskandinavlardan Yunanlılara hatta Hint mitolojisine bile filmlerde değinildi ama Türk mitolojisi hala bakir bir alan olarak işlenmeyi bekliyor. Bir akıllı o işten çok ekmek yiyebilir. Tabi hakkını verebilirse...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..