Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

İlin valisi de bunu yaparsa

İçinde bulunduğumuz hafta ‘ENGELLİLER HAFTASI’

Sorunlarla boğuşan engellilerin haftası.

Valisi, belediye başkanı, kurum müdürleri vs. bu haftada açıklamalar yaparak, engellilerin yanında olduklarını belirtirler.

Gerçekte öylemi, koca bir hayır.

Gelenek her yıl devam eder. Kimse ilde yaşayan engellilerin sorunlarından bahsetmez, sorunların giderilmesi için çalışma yürütmez.

Bırakın engellilerin yanında olmayı, sorunlarını çözmeyi, engelliler için yazdıkları 3-5 satırlık yazıyı bile kendi duygularıyla yazmazlar. İnternetten ‘KOPYALA-YAPIŞTIR’ yaparak, engellilerin yanında olduklarının imajını vermeye çalışırlar.

Tıpkı Bingöl Valisi sayın Yavuz Selim Köşger beyin yaptığı gibi.

Dün Bingöl Valiliği’nden gazetecilerin mail adreslerine gönderilen ‘VALİMİZ SAYIN KÖŞGER’İN ENGELLİLER  HAFTASI MESAJI’ başlıklı yazının, internetten kopyalandığı her halinden belliydi. Her bir paragrafı ayrı ayrı yerlerden alınarak metin oluşturulmaya çalışılmış.

Yazıyı Google’da aratınca, Siirt Valisi, Nevşehir Valisi, Amasya Valisi, Samsun Valisi, Aksaray Valisi, Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Sivas Milli Eğitim Müdürü ve daha birçok yetkilinin aynı yöntemi denediğini gördüm.

İnternetten kopyala-yapıştır yapılıp valinin mesajı olarak gönderilen yazı ile engellilere ne kadar değer verildiği gösteriliyor.

Gerçek anlamda engellilerin sorunlarını yüreklerinde hissetmeyen, bir gün engelli olabileceklerini düşünmeyen yöneticilerimiz, gayrı ciddiyetsiz yaklaşımlarıyla engellilere hiçbir değer vermediklerini gösteriyorlar.

İlin valisinin internetten kopyala-yapıştır yaparak engelliler günü mesajı yayınlaması, engellilere hiçbir önem vermediğini gösteriyor.

Böyle bir ilde yaşayan engellilere ‘Allah yardım etsin.’

Vali bey engellilerin sorunlarını bilmiyorsa ben hatırlatayım.

-Bedensel engelliler, engel oluşturan kaldırımlara çıkamıyor.

-Engellilerin şehir merkezinde ihtiyaçlarını giderebileceği bir WC yok.

-Görme engelliler için kaldırımlarda iz yolu yok.

-Engelliler hat minibüslerine binemiyor.

-İşitme engelliler okulunda işitme engeli öğretmeni yok.

-Engellilerin şehir merkezinde gidebileceği, dinlenebileceği mekan yok…

Mesajında Bingöl ile ilgili, engellilerin sorunlarıyla ilgili tek bir kelimeye yer vermeyen vali bey, ‘Ülkemizin en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum’ diyor.

İnternetten kopyalanan bir mesajla, engellilere mutlu ve huzurlu bir ömür dileğinize göre, engellilerin mutlu olma isteğinde samimi olmadığınıza inanıyorum.

Eğer engellilerin mutlu olmasını isteseydiniz, kendi gönlünüzden geçenleri kaleme alır, sorunların çözülmesine yardımcı olurdunuz.

Mesajla engellilerin, engelli ailelerinin mutlu olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Engelliler, engelsiz bir yaşama kavuştuklarında mutlu olurlar.

Umarım bu mesajınız üzerine bir kez daha düşünür, bundan sonraki dönemlerde engellilerin sorunlarının çözülmesi için, engellilerin engelsiz bir şehirde yaşaması için çalışırsınız. Bunu yaptığınız zaman engellileri mutlu etmiş olursunuz…

Ömer ŞANLI

 
Toplam blog
: 42
: 273
Kayıt tarihi
: 05.08.09
 
 

15.02.1981 tarihinde Bingöl Merkez'e bağlı Emtağ Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl'de..