Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

İlkokullarda Kedi Evleri

İlkokullarda Kedi Evleri
 

Bugün Vatan gazetesinde çok beğendiğim bir haber çıktı.

Çorum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nün projesiyle Çorum'daki ilköğretim okullarının bahçelerine sokak kedilerinin beslenmesi için öğrencilerin hazırladığı kedi evleri yerleştirilmiş.

Öğrenciler proje kapsamında hazırlanan ve ilki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nun bahçesine yerleştirilen kedi evine ekmek ve su bırakmış. Kentte yakında tüm ilköğretim okullarında bu uygulamaya yapılacakmış.

Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mahmut Temel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hava şartlarının aşırı soğuk olması nedeniyle sokak hayvanlarının, özellikle de kedilerin yiyecek ve içecek su bulmakta zorluk çektiklerini belirtmiş.

Bu nedenle bir proje hazırladıklarını söyleyenTemel, projeyle hem kedilerin yiyecek sorunlarının çözümüne katkıda bulunulacağını hem de çocuklara ilköğretim çağlarından itibaren hayvan sevgisini aşılayacaklarını ifade etmiş.

Proje Türkiye'de bir ilkmiş. Ahşap evler Çorum'daki okullara dağıtılmış, öğrenciler bu evleri diledikleri gibi boyayıp üzerlerine okullarının adlarını yazmışlar. Öğrencilerin kendi el emekleri ile yaptıkları bu kedi evlerine sahip çıkıp sürekli bu kulubelere yiyecek ve su taşıyacakları düşünülüyormuş.

Bence çok güzel bir proje, emeği geçenleri kutlarım. Daha küçük yaşta çocuklara hayvan sevgisini, can sevgisini, insan sevgisini tattırmak lazım. Günümüzde çocuklar internet ortamında büyüyorlar ve internetteki oyunların çoğu da şiddet içeriyor. Çocuklarımızı şiddetten korumalıyız, onlara hayvan sevgisini daha küçük yaşta çok iyi aşılarsak, ileride iş yaşamına atıldıklarında insanlara karşı da sevgi dolu olacaklardır, toplum yaşamında acımasız kararlar almayacaklar, hep insancıl duygulara sahip olacaklardır.

Keşke tüm okullarımızda çocuklarımıza hayvan sevgisini, doğa sevgisini ve kent sevgisini daha çok verebilsek. Keşke, okullarda akvaryumlar, küçük su kablumbağaları, köpek, kedi yavruları daha çok olsa.

Biz ilkokula giderken şehrimizde (Zonguldak) ağaç dikme bayramlarına katılırdık, bizim o zamanlar diktiğimiz fidanlar şimdi devasa ağaçlar oldular. Daha sonraları da bunu örnek alarak yaşamımda daha pek çok ağaç diktim. Bize bu duyguları yaşatan, iyiyi-güzeli-olumlu olmayı öğreten, güzel örnek olan öğretmenlerimizi yeri gelmişken minnetle anıyorum.

Çocuklarımıza daha çok güzel örnek olmak dileğiyle...

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..