Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '19

 
Kategori
Siyaset
 

İmamoğlu Oyuna Gelir mi?

Ülkenin yönetmen yardımcısı pardon cumhur ittifakı ortağı Bahçeli İsmail Küçükkaya yerine Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünü yapsa daha iyi olurdu demiş Pazar akşamı yapılacak olan İmamoğlu-Yıldırım'ın katılacağı canlı yayın proğramını kastederek.

Küçükkaya eğer proğramı yönetirse o akşam televizyon izlemeyeceğini ve erkenden uyuyacağını söylemiş Bahçeli..

Bırakınız siz Bahçeli'nin uyuyacak olmasını, dün adeta padişah'ın fermanı okunurcasına CHP ile AKP arasında imzalanmış olan programla ilgili protokal metni okundu televizyon ekranlarından.

Gelin de siz şimdi siyasetle ilgili ciddi bir şey yazın!

Ciddi yazılması gereken tek konu İmamoğlu'nun tekrar 23 haziran'da seçilecek olmasıdır. Seçilecek de eğer rakip parti tarafından tıpkı 31 mart seçimlerinde olduğu gibi alicengiz oyunları oynanmazsa!

Umarız ve diliyoruz ki 16 haziran akşamı yapılması karara bağlanmış olan canlı yayın iptal edilmez ve ülkenin özlem duyduğu karşit görüş tartışmalarının önü açılır ve de demokratikleşme konusunda önemli adımlar atılır.

İstanbul seçimlerine yaklaşık bir hafta kala tek sevincimiz 31 mart seçimleri öncesinde olduğu gibi CHP seçmenine terör yaftalarıyla yaklaşılıyor olmamasıdır. Tabi öyle yaklaşılmamasının bir nedeni var, o da seçmenin artık ötekileştirilmek kültüründen bıkmış olması ve normalleşme kültürünü öne çıkaran adayları desteklemeye çalışıldığının farkına varılmasıdır.

Adalet ve Kalkınma Partisi İmamoğlu'nun din dil etnik köken ayırmaksızın herkesi kucaklayan performans sergilemesiyle oy potansiyelini yükselttiğini gördüğü için taktik değiştirme yöntemini denemeye çalışıyor ama bu saatten sonra inandırıcılığının olmayacağını düşünüyorum. Mesela bayramın üçüncü gününde Eminönü'de AKP seçim çadırı önünde Kürtçe türküler eşliğinde genç çocukların halay çektiklerini görmüştüm. Yani AKP banttan Kürtçe türküleri yüksek völümden halka dinleterek halay stratejisiyle Kürt seçmenden oy almaya çalışıyor. Bakalım alabilecek mi?

Her iş kolunda olduğu gibi siyasette de samimi olmak gerekiyor İmamoğlu'da gibi.

Ekrem İmamoğlu'da her şey samimi. Yapaylık yoktur adamda. Her şeyden önce insan odaklı politika çizgisi üzerinden siyaset yürüttüğünü görüyoruz.

Umarız canlı yayın gerçekleşir, İmamoğlu seçim psikolojisi ekseninde kayda değer gaf yapmaz ve tekrar kazanır.

Yıldırım tercübelerini öne çıkararak İmamoğlu'nu oyuna getirmeye çalışacaktır doğal olarak, İmamoğlu oyuna gelmemeli bütün mesele budur.

Başarılar şimdiden İmamoğlu'na..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..