Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

İncirlik ve benzeri üslerin “savunma amaçlı” görüntüsü bir aldatmaca mıdır (4)

İncirlik ve benzeri üslerin “savunma amaçlı” görüntüsü bir aldatmaca mıdır (4)
 

Balıkların ve karıncaların birbirlerini yemelerini güçleri değil, suyun akışı belirlemektedir.


Soruyu doğru soracak bilgi birikiminiz varsa, cevabı, sorunun içerisinde bulabilirsiniz. Örnek:

-ABD’nin İkinci Dünya Savaşı sonrasında hazırladığı “Marshall Planı”, hedef ülkelerin ekonomilerinin Amerikaya entegrasyonuna dayanak; askeri üsler de: kendisini dünya polisi olarak görmesinin sonucu ileri karakollar mıdır?

-ABD'nin en büyük yurtdışı üsleri, Japonya ve Güney Kore'de olduğu ifade edilir. Bu ülke ekonomileri gerçekte ABD için üreterek, ekonomilerine can suyu mu taşımaktadır? Büyük üsler, büyük ekonomik beklentiler midir?

-İsrail’deki Amerikan üsleri, İsrail’in Bölgede Amerikan karşıtlığının cezalandırılmasının sopası mıdır?

-Veya Suudi Arabistan’daki ABD birlikleri, Suudi petrolünün fiyat istikrarını mı sağlamaktadır?  

-ABD, ekonomisini dünya çapında askeri üsler vasıtasıyla mı geliştirmekte, bu konudaki çıkarlarını korumakta, bu amaca hizmet alamadığı zaman da ilgili ülkelerde darbe yaptırmakta ve yıkıcı terör faaliyetleri mi desteklenmektedir?

...

-“İnsanlığın ekonomik, sosyal ve siyasal faaliyetlerinin kontrolü, ABD kurumsal ve askeri gücünün yönetimindedir. Bu süreci doğrudan ve dolaylı askeri müdahale için çeşitli planlar oluşturmaktadır. Bu ABD destekli stratejiler sonuçta küresel bir boyunduruk altına alınması sürecinden oluşur. “

Bu iddialı sözlerin sahibi Amerika, diğer batılı -Avrupalı- ülkeler gibi güç kaybetmekte, hatta giderek ülkesine, kabuğuna çekilmektedir.

...

Hristiyan Batı, İslam Medeniyetinden edindikleri ile, “sömürü” üzerinden büyük bir medeniyet kurmuş, halklarına refah ve konforlu bir yaşam sağlamış; Müslümanlardan aldıkları ilmi geliştirerek daha ileriye taşımışlardır.

Ancak, bu Yeni (Batı kökenli) Medeniyette diğer halklar için ne bir özgürlük ne bir adalet- kardeşlik ne de bir el uzatma, yardım olmuştur. Batı sömürerek sağladığı bu gücü, makineli tüfekler ve nükleer silahlara dönüştürerek, bunları, diğerlerini doğrudan ezme ve sömürüsü üzerine kullanmıştır. (Irak, Libya vb)

Ancak, güç iyi niyetli kullanmadığı zaman kısa ömürlü olmaktadır. Batı için de gelinen durum budur.

Batının parlak ışıkları sönme sürecine girmiş, Medeniyet bayrağı tekrar doğuya geçmek üzeredir.

Son bir çırpınışla, “Medeniyetler çatışması” yalanları pazara sürülmekte, insanların kafaları karıştırılmaktadır.

Gerçeğinde Medeniyetler çatışmazlar, birbirlerini devam ettirir, geliştirirler.

İslam Medeniyeti, nasıl 1000 yıllık bayraktarlığından sonra bayrağı, takişçisine, batıya teslim etmişse, Batı da aldığı emaneti-bayrağı yeni sahibine, -doğuya- kıskanmadan-kıvranmadan vermelidir. Verecektir.

...

Bitirirken üsler konusunda bir Amerikalının ifadesini tekrar verirsek:

“..Amerika’nın çok sayıda üssü vardır çünkü, 15 trilyon dolarlık ekonomisi, dünyanın geri kalanına çok derinden bağlıdır. Dünyanın geri kalanındaki işleyişin bozulması, Amerika’yı güçlü şekilde etkiler. Tarihsel olarak, büyük güçler üslerini, her zaman ticaret rotalarını güvence altına alacak şekilde kurmuşlardır ve bu, Amerika için de farklı değildir…”

www.canmehmet.com

Resim: http://haberkibris.com/abdden-incirlik-ussu-aciklamasi-2016-07-16.html

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..