Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

İnsanlar bir lokma ekmeğe muhtaçken toprak boş bırakılamaz; ekilmeyen arazilere devlet el koymalı

İnsanlar bir lokma ekmeğe muhtaçken toprak boş bırakılamaz; ekilmeyen arazilere devlet el koymalı
 

Sahip olduğunuz toprağın mülkiyet hukukunda zımnen de olsa “kullanmak şartıyla” kaydı vardır. Toprak benim değil mi, atarım, satarım, üstünde sırtüstü yatarım diyemezsiniz. Toprak farklıdır, diğer mülklere benzemez. Toprak size kullanmanız şartıyla verilmiştir. Hatta bu konuda rahmetli Bülent Ecevit’e mal edilen bir söylem de var “Toprak işleyenin, su kullananın”

Şehirdeyim, ekemiyorum, dikemiyorum, eksem masrafını kurtarmıyor… Bana ne, ver birine eksin; benim ülkemde tapulu malın bile olsa toprağı boş bırakamazsın… Ülkede devlet yok, ben devlet olayım sen o tarlaları boş bırak bakalım… Şart olsun Suriyelilere veririm! O topraklar nasıl alındı biliyor musun? Santim santim şehit kanı akıtılarak…

Köyler boşalmış, tarlalar bomboş… Ekilmeyen araziye devlet el koyacak de bakalım nasıl ekiyorlar… O tarlalardan bir zamanlar koca Türkiye doyuyordu… Hem de karasabanla… Ne demek kurtarmıyor ya! Teknoloji geldiyse eskiden karasabanla koca gün uğraştığın yeri beş dakikada sürüyorsun, nasıl kurtarmıyormuş. Tembellik, gözün yemiyor. Tabii ki tarım girdilerindeki saçma sapan artışlar maliyeti yükseltiyor. Petrolü 50 kuruşa alıyorsan mazot da 50 kuruş olsun. Şimdi kim bilir kaç lira. Traktörün saati bilmem kaç liraymış. Niye ki, akşama kadar dünyayı sürer.

Ülkemizin tamamı dikkate alındığında binlerce hektar alan… Dağ başı değil. Dere tepe değil. Bildiğin tarla. Devlet alacak buraları. İşsizleri çalıştıracak. Araç gereç de benden. Ne kazandınsa senin, diyecek. Üç beş ay, kim gitmez ki… Hem tarım üretimimiz artar. Şimdi şöyle bir durum var. Deniliyor ki işte masrafını kurtarmıyor. El emeğini saymayacaksınız. Çünkü ona para vermiyorsunuz, kendi el emeğiniz. Adam başı 1,5 ton tahıl elde etsek kaç lira eder ki… Bu hesabı böyle yaparsanız kaybedersiniz. İhtiyacınız olan çeşitli ürünleri (devlet böyle bir paylaşım yaptıracak) hem de organik olarak sağlayabileceksiniz.  Ülkenin üretimi artacak. Toprak değerlenecek, boş durmayacak. Arazi ekilip dikildiği için çölleşip çoraklaşmayacak. Tarımın yeşilliği ülkeye güzellik katacak, havasını değiştirecek. Çok fazla tarım ürünü ürettiğimiz için hayvanlarımız da bol yiyecek bulacak. Yani parasal olarak fazla bir şey ifade etmeyen ama gördüğünüz gibi saymakla bitmeyen faydalar sağlanacak. İnsanlar toprağına sahip çıkacak. İmkânı olanlar ekip dikecek.

 

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..