Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '15

 
Kategori
Teknoloji
 

İnsanlığın düşmanı; çita

İnsanlığın düşmanı; çita
 

Nereye varacak işin sonu? Bilim adamları deney yapa yapa sonumuzu getirecek.


Hiç aklınıza gelir miydi, bi gün çitaların insanlığın düşmanı olacağı? Ama oldu. Yalnız, bunlar bildiğiniz çitalardan değil. Biraz Amerikan işi. Çita adını verdiği, yeni bir savaş canavarı yapıyor Amerikalı.

Massachusetts İnstitute of Technology (MIT), 5 yıllık bir çalışma sonunda, Amerikan ordusu için, Çita adını verdikleri, saate 16km hızla hareket eden, 40cm’lik bir yükseklikten atladıktan sonra, en az 15 dakika daha koşabilen, batarya kaynaklı enerjiyle çalışan ilk robotu yaptığını açıkladı.

Aferin, iyi halt etmiş! İnsanların yerine robotları savaştıralım, derken; sonumuzu hazırlıyor bilimadamları.

Önce sabit, sonra hareket eden, şimdi de koşan robot yapmayı başardı Ademoğlu. Bi küçük sorun var yalnız. İşin nereye varacağını umursamıyoruz hala. Geleceğin akıllı robotları, insana kafa tutacak gibi… Üstelik, yarın teknolojiye kimin hakim olacağı da belli değil. Varsayım tonla. Bugün bu tekniği üretenler, yarın kendi canavarlarının esiri olabilir. Etme bulma dünyası. Sonra, demedi demeyin.

Önce otomobili icat ettik. Sonra otomatik vitesi. Şimdi de şoförsüz aracı yürütüyor uzaktan kumandayla, aracın test sürüşlerine başladı Google amca.

Tek motorlu uçağı uçurdu Write kardeşler. Ses hızını geçti jetler. Artık yakıt ikmali yapmadan okyanusları aşıyor uçaklar.

İyi de, nereye varacak işin sonu? Öyle çok düşünmeye de gerek yok aslında. Kendi sonumuzu hazırlıyoruz. Tıpkı Nuh Tufanı’ndan önce de yaptığımız gibi.

Ders almazsan, sonu gelmez tekrarların. Allah bize boşuna mı akıl verdi? Aslında öyle değil ama. İnsanlığın anladığı bu herhalde. Baksana. Aklın yolundan gitmiyor dünya.

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

                                                                       

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..