Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İrade Değil Şartlar Bitirsin

Biz bitsin diyoruz bitiyor, doğal haline bıraksak, kendi ne zaman biterse o zaman bitse.

 Tamam bazı şeyleri elbette bizim bitirmemiz gerekir ama örneğin bir işten gidişten memnun değiliz ama kendi akışına/biraz da zamana bıraksak belki durum değişecek. Hemen irade devreye giriyor “ben bu işi bitiririm” bitir o zaman!

“Bitmek” ve “ bitirmek”…Kendi bitecek olanı biz bitirmeye kalkıyoruz. Hayat bıçakla kesilmez ve her şey sadece bizim irademize bağlı değildir, başka iradeler de vardır.

“Olmuyor, yapılamıyor” olmasını beklememiz lazım… Olayın/durumun kendi şartları var önce onlara bir bakalım, belki bizim istediğimiz gibi gelişecek. Olmaz deyip kesip attığımız çok şeyin daha sonra aslında olabileceğini görmüşüzdür.

Biz bitirirsek bitmemesi gerekiyor olsa bile biter. Zaman ve şartlar daha toleranslı bekleyip görüyor ve zaten gitmeyecekse gitmiyor. O nedenle ben tamam yapmıyorum demem, “Durumlara bir bakacağım” İrademi ortaya koymaya gerek yok, hayatı kesip atamıyorsunuz, bitecek olan siz istemeseniz de bitiyor. Yazılarımda insanlar kendi durumlarına göre örneklesinler diye örnek vermiyorum

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..