Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İşçi emeklilerinden dernek tarafından habersiz kesilen paralar nereye gidiyor?

İşçi emeklilerinden dernek tarafından habersiz kesilen paralar nereye gidiyor?
 

Hamdi bey 1984 yılında, eşi Ayşe hanım da 1991 yılında emekli olmuşlardır. Hayat pahalılığı karşısında ise 1 yıl önce İstanbul Kadıköy’den Yalova’ya taşınmışlardı. Yalova’yı tercih etmelerinin nedeni burada kiraların İstanbul’a göre daha ucuz olmasından kaynaklanıyordu.

Bir müddet sonra İşçi emekli derneğinin Yalova şubesinin Çanakkale’ye bir tur düzenlediğini öğrenirler. Kendileri bir tanıdıkları aracılığıyla bu tura misafir olarak katılırlar. Tur süresince hiçbir masraf ödemezler. Bütün harcamalar Yalova şubesi tarafından yapılmıştır. Bu şubenin yetkililerinden kendi şubelerine üye oldukları takdirde bu tip gezilere her zaman katılabileceklerini öğrenirler. Üyelik için ödeyecekleri ücret ise yılda sadece 12.- YTL.dir. Fakat üyelik işlemleri sırasında kendilerinin İşçi emekli derneğinin Kadıköy şubesinde üye oldukları ortaya çıkar. Yalova yetkilileri bilgisayardan bu durumu saptayıp kendilerine söylediklerinde her iki emekli de buraya üye olmak için bir girişimde bulunmadıklarını hatırlarlar. Yıllardır her yılın şubat ayında maaşlarından kesilen aidatlardan da haberleri yoktur. Kadıköy’de bulundukları sırada hiçbir sosyal faaliyete de davet edilmemişlerdir.

Yalova’daki yetkililer bu kişilere İstanbul şubesinden istifa ederek, kendi şubelerine üye olmalarını önerir. Onlar da bu talebi kabul ederek, faxla İstanbul’daki emekli derneğine istifalarını gönderirler. Bu arada her iki şube yetkilileri arasında yapılan konuşmalarda önümüzdeki şubat ayında kesilecek aidatları da İstanbul şubesi tahsil edeceğini söylemiştir.

Aslında bu kişilere emekli oldukları sırada emekli sağlık karnesi verilirken, kendilerine söylenmeden derneklerine üye edildikleri ortaya çıkar. Ne yazık ki insanlarımız resmi evrakları imzalarken, memurun imzala dediği kısımları okumadan imzalarlar. Büyük ihtimalle üyelik kağıtları da kendilerine o sırada imzalatılmıştır.

Şimdi aklımıza bu soru geliyor. İstanbul’da emeklilerin maaşlarından kesilen bu paralar, hiçbir aktivitede bulunulmamasına rağmen nereye gidiyor? Bunu öğrenmek işçi emeklilerinin hakkıdır diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..