Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Futbol
 

İşinize karışmadan

İşinize karışmadan
 

Fatih Hoca haddim olmadan işinize karışıyorum. Kusurama bakmayınız.

Siz Milli Takımlar Teknik Direktörüsünüz. Benden daha iyi bilmeniz lazım. Kendi takımında henüz oynamayan ve form tutmayan bir futbolcuyu nasıl olurda milli takımda oynattırırsınız. Tecrübeliymiş demek istiyorsun belki ama, Fatih hoca yemezler.

Size bir şeyi hatırlatmak istiyorum, affınıza sığınarak.19 Ağustos 2006 tarihinde Manisa’da oynanılan bir maç vardı ya, Vestel Manisa ile Galatasaray arasında oynanılan futbol karşılaşmasını hatırlatmak istiyorum size. Maçın 83. dakikasını hatırlıyor musunuz desem acaba hatırlayabilecek misiniz acaba. Yerde bir futbolcu yığılıp hareketsiz bir şekilde kalmıştı. Vestel Manisa'nın Çek golcüsü Michal Meduna idi o futbolcu. Maçın işte o anında aşırı sıcağa bağlı olarak sıvı ve mineral kaybı yüzünden kalp spazmı geçirmişti ya. Ne olmuş yani diyeceksiniz?

Ligler başlayalı 3 hafta olmuştu. Ağustos sıcakları her tarafı kavuruyor herkesin tatil yaptığı bir dönem de Eylül ayının ilk haftasında oynanılacak milli maça futbolcuların form tutması için ligler erken başlatılmıştı. Pekiyi o futbolcu ölmüş olsaydı suç kimde olacaktı. Aynı paralel de olduğumuz İtalya ve İspanya’da üstelikte liglerde ki takım sayıları bizim liglerden fazla olduğu halde maçlarını Eylül’de başlatıyorlar da neden bizler Ağustos ayının ilk haftasında başlatıyoruz.

Şimdi diyeceksiniz ki o dönem ile bu maçın ne alakası var diyeceksiniz. Yaz dönemleri liglerin olmadığı dönemlerdir. Futbolcular o dönemlerde sık sık maça çıkmadıkları için form tutamazlar. Maçları milli maçlar sebebiyle erken başlatıp futbolcuların form tutmalarını sağlıyablilrsiniz. Ligleri onun için erken başlatıyoruz diyebilirsiniz ama...

Peki, sormak istiyorum neden acaba kendi takımında maça çıkmayan bir kaleci Rüştü Rençber’e bu maçta kendisine görev veriyorsunuz. Yine bu maçta bir golümüzü atmasına rağmen kendi takımında oynamayan Hakan Şükür’den ne ümit bağlıyorsunuz da oynatıyorsunuz ilk 11'de? Hiç anlamış değilim. Yani bu demek oluyor ki milli takımın oyuncusu olduğundan, takımında oynasa da oynamasa da, form tutsa da tutmasa da oynar demekle lafı oraya mı çekiyorsunuz? O zaman da size sormazlar mı? Neden Zico ve Erik Gerets'le temasa geçmiyorsunuz diye? Yoksa onlarla düşmanlığınız mı var?

Demek ki sizin kulüp antrenörleri ile maalesef hiç bir bağlantınız yok. Peki, siz ne iş yaparsınız Fatih hoca?

Yine diyorum ki ligimiz bir ay geç başlasın. O sıcak Ağustos ayında Michal Meduna gibi oyuncular yere yığılıp ölümle burun buruna kalmasın. Son aylarda kendi takımında maça çıkmayan ve de formsuz olup forma giymeyen oyuncularını oynattıktan sonra ligleri başlatmadan da pekala Eylül ayı başında da formsuz oyuncularımızla milli maça çıkarız. Eyvallah, galip te geliriz.

Kusura bakmayın haddim olmadan işinize karışıyorum.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..