Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
571
 

Ispanaklı İşkembe Graten Tarifi

Ispanaklı İşkembe Graten Tarifi
 

En güzel Türkçe, en doğru imla ve kurguyla blog yazabilmek için günlerce canım çıkıyor; Bn Otacı, keki şekerli değil de üzümlü yapıp iki günde 7000 hit alıyor! Millet kafayı yeme içmeyle bozmuş, kimse öykü, şiir okumuyor!

Vesselam moralim bozuk! Acun ve Nusret’ten sonra şimdi de Elçin’e kafayı takmış durumdayım! Günde 12 saat çalışıyor, ayın yarısı seyahat ediyor, danışanlarına laf anlatıyor ve hangi ara şu mübarek keki yapıp da tarifini yazıyor anlamıyorum!

Neyse, ben de diplomalı şefim ve neyim eksik; derhal tarz değiştiriyorum ve yemek tarifleri vermeye başlıyorum. İlk tarifim de Ispanaklı İşkembe Graten.

Malzemeler

- 1 kilo temizlenmiş kuzu işkembe.
- 1 kilo temizlenmiş kuzu ıspanak.
- ½ kilo kuzu göbeği mantarı.
- 1 su bardağı siyez unu.
- 3 yumurta.
- 3 yemek kaşığı tereyağı.
- 3 diş sarımsak.
- 2 soğan.
- Bal.
- Dut pekmezi.
- Kuş üzümü, dolma fıstığı.
- Kişniş, çörek otu.
- Köri, tarçın.
- Tuz, karabiber.
- Fesleğen, karanfil.
- Karanfil.
- Günkurusu kayısı.
- Rendelenmiş mozzarella. 

Kişnişli, körili balda 12 saat marine edilmiş işkembeyi kesme şekeri büyüklüğünde doğrayın. İşkembeden süzülen ballı karışımı sakın atmayın, sabahları aç karnına -şifa niyetine- bir tatlı kaşığı yiyebilirsiniz. Neyse, sarımsakları teflon tavada tereyağıyla hafifçe kavurduktan sonra işkembeleri ilave edin ve pembeleşinceye kadar karıştırın. Tuzunu, biberini unutmayın! Ocaktan almadan önce bir su bardağı dut pekmezi koyun ve 5 dk kadar daha karıştırıp ayrı bir kaba alın.

Unu ve yumurtaları bir kapta çırpın ve içine kuş üzümünü, dolma fıstığını ilave edip karıştırın. Arzunuza göre biraz Hindistan cevizi ya da granül fındık da ekleyebilirsiniz.

Tavada erittiğiniz tereyağında önce soğanları sonra da ıspanağı ve jülyen kıyılmış mantarı hafifçe kavurun, bir tutam fesleğen ve iki üç tane de karanfil koyduktan sonra önceden hazırladığınız un-yumurta karışımını ilave ederek ağzını kapatın ve kıvam kazanıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Borcam’a önce pekmezli işkembeleri koyun, üzerine kayısıları döşeyin ve sonra da ıspanaklı-mantarlı karışımı dökerek kaşıkla yayın.

Önceden 180° ısıtılmış fırında 37 dk pişirin ve üzerine rendelenmiş mozzarella’yı yayın, çörek otunu serpin ve 42. dakikada fırından çıkarın. Servis öncesi bolca tarçın serpin.

Yanında garnitür olarak ançüezli kereviz ya da mayonezli pırasa da harika olur.

Afiyet olsun.

Ata Kemal Şahin

 

p.s. Tarifin hazırlanması ve tüketilmesi sizin sorumluluğunuzdadır! Ve keklerinizi de mis gibi şekerle yapın, uymayın otacıya!

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merhabalar Atabey. Zaman zaman hepimiz böyle yazma motivasyonlarımızı kaybettik. Tekrar kazandık ve yazmaya başladık. Yine kaybettik. Tekrar kazandık. Bu süreç böyle devam eder gider. Ama aslından önemli olan bir şey var;yazma motivasyonlarımız öyle durup dururken kaybedilmiyor. Söz konusu yazma motivasyonunun kaybına sebep olan motivasyonlar da var değil mi? Asıl bu konuya değinmek gerekiyor. İnşAllah en kısa zamanda o yazma motivasyonunu tekrar kazanma dileğimle birlikte, her şey gönlünüzce olsun. Selam ve saygılarımla.

Recep Altun 
 06.01.2019 21:59
Cevap :
Umudumuz o yönde dostum, inşallah diyelim. Selam ve sevgiyle.  07.01.2019 11:38
 

Merhabalar Atabey. Anladığım kadarıyla artık blog (post) paylaşmıyorsunuz. Bu konuda sizi anlıyorum. Bu vesileyle; Yeni Yılda Umutlarınız Gerçek, Mutluluklarınız Sonsuz Olsun! Mutlu Yıllar!.. Selam ve saygılarımla.

Recep Altun 
 23.12.2018 13:28
Cevap :
Yazma motivasyonumu yitirdim dostum, inşallah bir gün yine yazarız. Mutlu yıllar, selamlar, sevgiler.  29.12.2018 11:14
 

Merhabalar. Biraz evvel girdiğim de yorum penceresi açılmamıştı. Şimdi açıldı. Vallahi bir anlam veremedim ben bu duruma. mailimi okuyunca şaşırmayın diye bu yorumu yazıyorum. Size mesaj gönderdikten sonra tekrar girdim ve şu anda yorumu yazıyorum. Bakalım gönder dediğim de ne olacak? İyi geceler dilerim.

Recep Altun 
 16.12.2018 1:06
Cevap :
Bu vesileyle size güzel bir gün ve sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yeni yıl diliyorum dostum. Teşekkürler, sevgiler.  20.12.2018 10:52
 

Merhabalar Atabey. "Şiirde ilk dizeye Allah vergisidir, can suyudur..." derler. Şaire de "şiiri azade kılandır" diyorlar. Sizce de öyle midir? Selam ve saygılarımla.

Recep Altun 
 02.12.2018 18:13
Cevap :
Ne güzel tanımlanmış, katılıyorum. Sevgiler.  03.12.2018 16:28
 
Toplam blog
: 462
Toplam yorum
: 8307
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1105
Kayıt tarihi
: 07.03.09
 
 

Ne güzel bloglar yazdık, ne muhteşem dostluklar kurduk; onlar kaldı baki... ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster