Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Isparta' da 6' nın üzerinde deprem olmayacak!

Isparta' da 6' nın üzerinde deprem olmayacak!
 

Öncelikle Ispartalılara geçmiş olsun diyorum.

Ve müjdeyi veriyorum: 6'nın üzerinde deprem olmayacak bu seri içinde. Onun için merak etmeyin.

Nerden mi biliyorum? Çünkü doğa haber veriyor depremi, yerini ve büyüklüğünü!

Çünkü; “Depremler meydana gelmeden önce doğada bir çok sıra dışı olaya neden olurlar. Doğada meydana gelen bu olayları gerek hayvanlarda, gerek bitkilerde gerekse insanlarda gözlemleyebiliriz. Depremlerin öncesinde yayılan manyetik etkinin elektrikli ev aletleri üzerinde etki ettiği de gözlemlenen olaylar içerisindedir. Söz konusu olayları örneklemek gerekirse; Özellikle büyük depremlerden önce;

karıncaların evleri istila ettiğine, çay dökülmüşçesine toplandıklarına,
bitkilerin sararıp solduğuna, kuruduğuna ya da zamansız çiçek açtığına
gökyüzünde ışık topları görüldüğüne,
elektrikli ev aletlerinin bozulduğuna,
radyolarda kanalların karıştığına, parazitlenme meydana geldiğine
cep telefonlarında bellek karışıklıkları meydana geldiğine, şarj değişimleri ya da kendi kendine kapanıp açılma gibi etkilerin oluştuğuna
insanlarda baş dönmesi, bulantı , kusma, nedensiz ağrılar, tabanlarda yanma hissi , kadınlarda adet düzensizlikleri gibi biyolojik etkilerin oluştuğuna dair bulgulara rastlanmıştır.
17 Ağustos 1999 İzmit Depremi’nden önce de bir çok sıra dışı olay yaşanmıştır. Ne var ki yukarıda sıralanan biçimde farklı doğa olaylarına tanıklık etmiş bir çok kimse, bu olayların bir anlamı olup olmadığını o dönemde bilmiyordu. Üstelik bu tür doğa olayların iletilebileceği ve değerlendirilebileceği bir merkez de yoktu. Bu nedenle 17 Ağustos 1999 depreminden sonra alınması gereken önlemler arasında doğa olaylarının bilinçli bir biçimde gözlemlenerek bir merkezde toplanması da yer almalıdır. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) bu amaçla, Türkiye’de ilk olarak internet üzerinde hizmet veren Sıra Dışı Doğa Olayları Gözlem İhbar Merkezi’ni kurarak bu açığı kapatmak yönünde bir adım atmıştır.

Ulusal gözlem ağı www.sismikaktivite.org sitesinde gözlem ihbar bölümüne üye binlerce gönüllünün katılımıyla oluşturulmuştur. Bu ihbarların derlendiği veri tabanı tüm araştırmacılara açıktır.

Gönüllülerin çevrelerinde ve doğada şahit oldukları ve bildirdikleri sıradışı olaylar , DOHAD Veri Analiz Ekibi tarafından değerlendirilmekte ve gerekli görülen durumlarda raporlandırılarak yayınlanmaktadır. Veriler ve parametreler doğrultusunda yayınlanan raporların ardından meydana gelen depremler, depremler öncesinde doğanın verdiği tepkilerin izlenmesinin önemini vurgular niteliktedir.” (http://www.sismikaktivite.org/_saorgx.asp)

İşte bu değerlendirmelere dayanarak Isparta’da özellikle 6’nın üzerinde bir deprem beklenmemesi gerektiği tahminini iletiyorum.

Hepimize depremsiz günler diliyorum.

 
Toplam blog
: 51
: 2739
Kayıt tarihi
: 15.07.06
 
 

1961 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde li..