Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

İsviçre ile Türkiyeyi Değişelim Desek İsviçre Kabul Etmeyebilir

İsviçre ile Türkiyeyi Değişelim Desek İsviçre Kabul Etmeyebilir
 

Nereden çıktı bu şimdi, hem niye değişiyoruz ki! Henüz almadık vermedik de misalen yani, hani değişmek istesek nolur gibisinden. Benim tahminim sizi çok şaşırtacak hatta kızdıracak: İsviçre kabul etmez!

“Ya Korkut sen iyice kafayı yedin İsviçre dediğin nedir ki, bizde 81 tane İsviçre var”. 81 tane İsviçre var ama hepsi bir İsviçre etmiyor, olsa neye yarar!

Ülkesini vatanını sevmek anlamında memleketimin bir taşını dünyaya değişmem, bu ayrı ama bir an için akılcı düşündük takas yapalım, İsviçre(taşı toprağı değil İsviçre olmuş hali) bizim olsun Türkiye onların, dedik.

Ya tabii ki bu işin mantığı yok, 80 milyon oturmaya gitsek yine sığmayız elin avuç içi kadar İsviçre’sine. İsviçre netsin Türkiye’yi davar mı güdecek, ya da biz nedelim İsviçre’yi misket mi oynayacağız!

Öyle demeyin, İsviçre’nin marka değerine karşılık toprağının yarısını vermek isteyen Afrika ülkesi vardır. Mesele bizim kabul edip etmememiz değil, böyle bir teklif olsa İsviçre’nin kabul etmeyebileceği tuhaf durum.

Cennet vatanımız tamam da işin maddi boyutu hiç de öyle değil. Ve bu cennet vatana rağmen hani karşılıklı gidin isteyen İsviçre’de isteyen Türkiye’de yaşasın denilse ülkemizin üçte biri İsviçre’ye gider, İsviçre’den bir kişi bile gelmez.

İsviçreli böyle düşünür ama yine de ben ülkemi hiçbir şeye değişmem!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..