Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

İyi ki sandığa gitmemişim...

İyi ki sandığa gitmemişim...
 

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçmen ne yapacağını çok iyi bildi... Değiştirilmesi düşünülen sivil Anayasa konusunda seçmen, bir yandan Ak Parti'nin oylarını yükseltirken diğer yandan Anayasa'yı tek başına değiştirebilecek yetkiyi vermedi... 

Aslında Ak Parti'nin dünya literatüründe rastlanmayan üçüncü dönem başarısını da çok abartmamak gerektiğini düşünüyorum... Evet, iki seçmenden biri Ak Parti'ye oy vermiş ve Erdoğan Cumhuriyet dönemimizdeki tüm siyasi parti liderleri (amiyane tabirle) sollayarak rekor kırmıştır. 

Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz, ancak almış olduğu başarı bire-bir kişisel başarısı değil, sistemin başarısı olduğunu ifade etmek istiyorum.. 

Bütün senaryolar AB ve ABD tarafından yazılıp çizilerek hayata geçiriliyor... Özellikle Washington yeni Anayasayla ilgili değişiklik, toplumun tüm kesimini ilgilendiren konu olduğu için Ak Parti'nin tek başına hazırlamasına izin vermeyerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin de içinde bulunacağı geniş mutabakatlı bir Anayasa yeniliği için plan ve projeler üretmiştir... Bu proje Baykal'ın kaset olayı ile başlamış olup seçim gününe kadar sürdürülmüştür... 

Amerika'da komplo teorilerini üretenler, neredeyse santimi santimine seçim sonuçları öngörülerini yaparak ülkemizi yönlendiriyorlar.. 

Ak Parti'yi üçüncü kez iktidara taşımak Washington için zor bir proje değildir... Kılıçdaroğlu da Washington'dan yönlendiriliyor... Meydanlarda aile sigortasından başka söylemi olmadı farkındaysanız.. Neden? ABD öyle istedi de ondan... Beni eleştirenleriniz olacaktır biliyorum... Kılıçdaroğlu'na hatta diğer parti liderlerinin tümüne konuşma sınırı Washington tarafından belirleniyor... Evet aynen öyle.."Sen aile sigortasını konuş, sen hilal kartı" gibi... 

Gördük ki vatandaşın ekonomik sorunları ile ilgilenen hiç bir parti lideri olmamıştır... Bu seçimde hedef Anayasa değişikliği olduğu için Washington bu konuya odaklamıştır herşeyi. Meydanlardaki sert uslüplar hep yapay, hep yapaydı... Oysa seçimlerde amaç vatandaşın ekonomik çıtasını yukarıya çekme vaatleri olmalıdır... Sert ve şekilsiz uslüplar dışında ekonomiyi iyileştirecek hiç bir reçete duymadı seçim meydanlarında vatandaş... En çok asan, en çok kesen kazandı.. 

İyi ki de sandığa gitmemeşim.. 

Eğer AKP dışında ciddi anlamda vatandaş'ın işi-aşı ve sosyal haklarla ilgili proje sunan bir parti lideri olabilmiş olsaydı oyları süpürür götürürdü.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..