Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '12

 
Kategori
Haber
 

K. Adasında, "Altın Güvercinler" Uçurulacak !

K. Adasında,  "Altın  Güvercinler" Uçurulacak !
 

Kuşadasından...


 

 

 

Her yıl büyük yankı uyandıran “Kuşadası Festivali” nin 20 ncisi, muhteşem Kervansaray’da veriken kokteyl ile açıldı. K.Adası Belediye Başkanı Esat Altungün  “Herkesi festivalimize davet ediyorum” dedi.

Altın güvercin heykeline, 20 nci yıldızın çakılmasından sonra  otellerin animasyon ekiplerinin de dahil olduğu kortejin katkısı ile renkli görüntüler yaşandı. Kuşadalıların katıldığı kortej İnönü Bulvarı ve Sahil Bulvarı boyunca devam etti. Kuşadalı’lardan bol bol alkış aldı.

Kortej Atatürk Meydanında  son bulurken, burada düzenlenen açılış töreni Organizasyon Komitesi Üyeleri Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile Ali Rıza Türker ve finalist sanatçılar tarafından Atatürk Anıtına çelenk konmasıyla başladı.

Başkanı Esat Altungün, bu yıl 20’nci kez gerçekleştirilecek Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın müzik dünyasında yeni bir heyecan yaratacağını belirterek, “Altın Güvercin Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması. Bugüne kadar sanat camiamıza çok önemli ve değerli sanatçılarımızı kazandırdı. Bu önemli etkinliği büyük bir gururla yaşatıyoruz. 20. yılın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz”

Yarışmayla birlikte 4 gün boyunca festivalimiz olacak. 20. yıl nedeniyle çok yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. 10 finalistin yarışacağı büyük finalin yanı sıra, 8 ayrı ünlü sanatçımız ücretsiz halk konserleri verecek. Bunun yanında bir çok renkli etkinliklerimiz olacak. Bir çok ünlü isim festival boyunca Kuşadası’nda misafirimiz olacak. Sanatçılarımız, çok önemli iş adamlarımız ilçemizle buluşacak. Kuşadası turizmde iddialı olduğu gibi, bu müzik alanında da iddialı olduğunu herkese gösteriyoruz. 20. yıl kutlamaları görkemli bir şekilde geçecek. Ben bu vesileyle herkesi Kuşadası’na davet ediyorum”dedi.

Festival, 23 Haziran günü ÖZER TÜRK STADYUMUN’da, 10 finalistin sahne alacağı gece, TRT Müzik Kanalından naklen yayınlanacak.

Bilindiği gibi Kuşadası Altın Güvercin  festivali, K.Adası Festivali ile birlikte yürütülüyor. Dereceye gelenler belli oluyor . Daha önceleri de bu K.Adası sahnesinde dereceye girenlerin anızı, daha dün gibi. Bunların arasında da; Erkoç’lar, Karaca’lar, Uçkun’lar, İzel Çelik’ler, Şeşen’ler ve Büyükbuç’lar sahne almışlardı.

Esat Altungün, bu yıl 20’nci kez gerçekleştirilecek Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın müzik dünyasında yeni bir heyecan yaratacağını belirterek, “Altın Güvercin Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması. Bugüne kadar sanat camiamıza çok önemli ve değerli sanatçılarımızı kazandırdı. Bu önemli etkinliği büyük bir gururla yaşatıyoruz. 20. yılın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışmayla birlikte 4 gün boyunca festivalimiz olacak. 20. yıl nedeniyle çok yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. 10 finalistin yarışacağı büyük finalin yanı sıra, 8 ayrı ünlü sanatçımız ücretsiz halk konserleri verecek. Bunun yanında bir çok renkli etkinliklerimiz olacak.” Dedi.

Şimdi bütün gözler jüri’de. Ön jüri, 215 katılımcı beste arasından 10 finalisti belirleyecek. Kısacası son gün, yani bu C.tesi günü Stad’da şenlik var. 1 nciye 20 bin TL ödül verilecek ( Altın güvercin’ ile birlikte.)

Sunuş konuşmalarını, Halit Kıvanç yapacak. Eskiden bu festivale, Ada’daki  Fransız Tatil Köyünün çıtı-pıtı  Fransız kızları, su kayakları  ile katılır, denizdeki gösterileri, müzik eşliğinde hayranlık uyandırır, kortej zenginleşirdi..

KİPA, ADALAND AQUAPARK ve NORA Otel grubu festivalin sponsorluğunu yapıyor.

Otellerde özveri ile çalışan animatörlerin de katıldığı Festival coşkusu,  rengarenk giysileri içinde daha da renklere büründü. Ada'da  4 ve 5 yıldızlı otellerde  görevlendiren animatörlerin en kuvvetli olduğu otel hangisi denirse, ağırz birliği edilmişcesine  TUSAN Otel gösteriliyor. O coşku selinde Tusan Animatörlerini göremesek dahi, daha önceki oteldeki varlıklarını biliyoruz. Bizde, animatörlüğün hikmeti sebebi pek bilinmiyordu yakın zamana kadar. Şimdi otellerin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

Fastival hala, çılgınca devam ediyor. Her şey bu  Cumartesi  günü belli olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..