Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın dediğin… Ve Rus kadınları…

Kadın dediğin… Ve Rus kadınları…
 

Nüfus kağıdında “kadın” yazınca kadın olunmuyor… “Erkek” yazınca erkek olunmadığı gibi. Şekil “a”… Bakınız transseksüeller. Şekil “b”de de kadın veya erkek olmanın “kulaktan dolma, yalan yanlış yollarını kullananlar var kii… Bu iki “şekil” de konumuz dışı.

Nedendir bilinmez, ilişkisini yürütememiş çiftlere çevresindekilerin “kadın dediğin” veya “erkek dediğin” şeklinde başlayan “öğretileri (!) vardır. Kendileri “bu değerli bilgileri (!)” hayatlarına geçirmiş veya geçirememişlerdir, bilinmez… Ama konuşurlar da konuşurlar.

TV reklâmları da bu konuda üzerlerine düşeni (!) yaparlar. Mesela “kullandığınız şampuanla muhteşemleşen (!) saçınızın, şöyle bir hareketi ile erkeğin karakterini değiştirebilirsiniz” gibi. Reklâm değil, komedi. İzle izle gül.

Dergilerde, gazetelerde günlük davranışlarımızın nasıl olması gerektiğinden tutun da… Yatağımıza bile karışırlar… Akıl verirler. Uygulayanlar da var mı bilemem. Ama şurası muhakkak ki, her iki taraf da bir türlü “gerçekten aradığı mutlu beraberliği” yakalayamaz. Bu arada “istisnalar, tabii ki kaideyi bozmaz”.

Bazı erkeklerimiz, “Rus kadınları”nı över de över… Türk kadınlarını beğenmez… Kadınlarımız da buna, bir türlü akıl-sır erdiremez.

Nedir bu kadınları “bu kadar dayanılmaz kılan”?

Bir kere “hiçbir şeyi gereğinden çok yapmıyorlar. Yani “saçlarını süpürge (!) etmiyorlar”. Bütün gün evde “dağılıp”…Akşamları “temiz ev-bakımsız kadın” tiplemesi yaratmıyorlar. Her şeyi “gerektiği kadar” yapıyorlar.

Kendilerine bakıyorlar… Öyle sadece kuaför, giyim-kuşam değil… Bedenlerine, kendilerine değer veriyorlar. Bunun için öyle çok zaman da harcamıyorlar zannedildiği gibi. Ama bakımlarını asla ihmal etmiyorlar. Boya küpüne batmış gibi makyaj da yapmıyorlar. Sade ve pırıl pırıllar hep. Makyaj yok mu yüzlerinde? Var. Ama doğal görünümlerini bozmayacak kadar.

Kilolu da olsalar (ki bizde kilo saklamanın yolu genellikle “siyah-bol giysi”den geçer) giyimlerine özen gösteriyorlar. Her istediklerini giyiyor, yakıştırıyorlar da.

Akşamları “evde veya işte” neler çektiklerini anlatmıyorlar… Kısa ve öz konuşuyor, erkeği dinliyor… Ve en önemlisi ona “yakın” davranıyorlar. Yapmacık değil… Kedi gibi sokulgan.

Arada sırada “küçük ama sevgi dolu” sürprizler yapıyorlar.

Erkekten, ilşkiden beklentilerini “sıralamıyorlar” durmadan… Ve ne önemlisi “ilişkiyi ilişki gibi yaşıyorlar”… Adı ne olursa olsun. İster evlilik, ister sevgililik hali. Beraberlik kelimesinin karşıtı “beklenti” değil. Farklı anlamlar da yüklemiyorlar bu kelimeye. Önce kendi mutlulukları önemli… Tabii “mutlu insan, karşısındakini de mutlu ediyor” sonuç olarak.

ıÜü Vee… En kayda değer olanı da “beraberlik” yürümüyorsa uzatmaları oynamıyorlar”… “Sana yıllarımı verdim… Uğruna saçımı süpürge ettim…” gibi cümleleri yok onların. Bitmişse bitmiştir. O gün geldiğinde… Gidiyorlar.

 
Toplam blog
: 139
: 1916
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Bana biri kendini anlat dese, susar kalırım. Her konuda çılgın bir istekle konuşan ben, işte o anda ..