Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Kadınlar için giyinir, erkekler için soyunurum demiş!

Kadınlar için giyinir, erkekler için soyunurum demiş!
 

Günden güne açılıp saçılan Ayşe Arman’ın, dün de Hürriyet Look’da güzel pozları ve röportajı vardı, hoş kadın doğrusu, birçok TV starına fark atar, yarışır.

Bir süredir resimleri ve verdiği pozlar yazılarının önüne geçmeye başladı. Dergi kapaklarında, gazete eklerinde boy boy pozlar verip duruyor. Kendisi fotomodelliğe transfer olabilir.

Modelliğe transfer olan güzel köşe yazarı! Bu bir kariyer sıçraması mı, yoksa düşüşü mü olur bilinmez.

Amerika’da fotomodeller, dizi yıldızları , mankenlerin önü açık, politikada önemli konumlara gelebiliyorlar. Biz de ise durum tersi gibi görünüyor.

Seks ve sevişme kavramlarını yazılarında kullanıp, okunabileceğini keşfeden ilk Türk kadın köşe yazarıdır Arman, takip edenleri çoktur, taklitleri her yerdedir. Bu tarz yazan genç kadın kuşağın ilk temsilcilerindendir.

“soyunmak giyinmekten daha eğlenceliymiş” Arman’a göre.

Kadınlar, kadınlar için giyiniyorlarmış. Erkekler, giyime pek bakmazmış çünkü.

Soyunmak özgürlüktür, arınmadır, yüklerden kurtulmadır. Daha iyi bir yaşam için soyunalım! Önce giysilerimizden, sonra bizi sıkan düşüncelerden, bunalımlardan kurtulalım!Bunu Arman dememiş ama, soyunma felsefesi yapılmasına kapı açmış işte!

Giyinmek mi, soyunmak mı özgürlüktür ?

Kuşkusuz soyunmak özgürlüktür.

Giyinmekle mesleklerimizi, kültürümüzü, kişiliğimizi ve gelir düzeyimizi ortaya koyarız. İnsanlar arasındaki farklar görünür hale gelir. Irkçılık akımlarını dışarıda tutarsak, soyunmanın sosyolojik anlamda insanı daha eşit kıldığını öne sürebiliriz belki. Bu konunun detaylı analizini sosyologlara bırakalım...

Arman'a gelince, yazılarından çok pozlarını seviyorum, çok özel bir gülüşü var...

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..