Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Kalıcı bir ilişkinin yedi altın kuralı

Kalıcı bir ilişkinin yedi altın kuralı
 

1. Kural – Emek Verin: İlişkinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız bunun için gayret de göstermeniz gerekir. Aşkınız doruk noktasındayken zaten her şey kendiliğinden çözülecektir. Önemli olan aşkınız dinginleştiğinde de birbirinize anlayış gösterip, sorunlar karşısında yapıcı olmanızdır.
 
2. Kural – Gerçekleri Kabullenin: Bazı gerçeklerin değişmezliğini kabullenmeniz, ilişkinizin gereksiz yaralar almasını da engeller. Bu gerçeklerden en önemlisi, ikili ilişkilerde her zaman bir iktidar mücadelesinin olduğudur. Bir başka gerçek ise, partnerlerden biri diğerine her zaman daha çok düşkündür.
 
3. Kural – Kendinizi İhmal Etmeyin: Bir beraberlik yaşamanız kendinizi yok saymanız anlamına gelmemeli. İlişkinizi hayatınızın merkezine oturtup kendinizi onun uydusu haline getirmemelisiniz. Bu, zamanla kişiliğinizi yitirmenize ve ilişkiniz olmadan kendinizi var edememenize neden olur.
 
4. Kural – Sevgilinizi Değiştirmeye Kalkmayın: Sevgilinizi tanıdığınızda öğrendiğiniz huylarını ilişki ilerledikçe değiştirmeye kalkmayın. Bu, hem sizi hem de onu yıpratır. Unutmayın ki ona o huylarıyla birlikte aşık oldunuz. Kendisi olmasına izin verin! Bu arada siz de ona uyum sağlamak için olduğunuzdan farklı davranmaya kalkmayın.
 
5. Kural – İki Kişilik Dünyanızı Kurun: Bir araya geldiğiniz anlar her zaman özel olmalıdır. Dış dünyanın temposu yeterince yorucu ve ağır. İki kişilik dünyanızda rahatlayarak eğlenceli vakit geçirebilmelisiniz. Çok iyi bildiğiniz gibi aşk, sadece iki kişinin paylaştığı bir duygudur. Yaratıcı olun ve aşkınızın dilini kurun.
 
6. Kural – Birlikte Keşfedin: İlişkilerin her zaman enerjiye ihtiyacı vardır. İkinizin de hayatında pek çok şeyi ilk olarak birlikte yapması ilişkinizin temposunu da artırır. Birlikte gezmek, yeni yerler keşfetmek, ortak hobiler edinmek, birlikte bir şeyler üretmek aranızdaki bağı da güçlendirir. Ancak her şeyi birlikte yapma yanılgısına sakın düşmeyin. Arada ilişkinize soluk aldırmak her ikinize de iyi gelir, bunu unutmayın.
 
7. Kural – Tartışırken Kişiliğine Saldırmayın:Kavgalarınızda sorun neyse onun üzerinde yoğunlaşın. Sırf onu üzmek, kırmak ya da üstünlük kurmak adına kişiliğini zedeleyecek şeyler söylemeyin. Bir boks ringinde değilsiniz, amacınız sorun çözmek, bir maçın galibi olmak değil; bunu sakın aklınızdan çıkarmayın.
 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..