Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Kameralı cep telefonları

Teknolojinin getirdiği modern araçlardan biri olan cep telefonların da her geçen gün yenilikler eklenerek insanları şaşırtıyor... Önce bir haberleşme vasıtası olarak görülen ve hoş karşılanan cep telefonlarının içine bilgisayar-internet ve sonunda da kamera da girince iyi düşünenler için faydalı oldu derken tehlikeleri de ortaya çıkmaya başladı. Durum ilaçların yan etkisine benziyor...!

İlaçların yan etkileri de bilinçsizce veya kötü niyetle kullanılırsa tehlikeli olur, hatta ölüme kadar gidebilir. Cep telefonlarının kameralı olanları öncelikle okula giden çocukları kötü-ahlaksızca yollara sapmalarına yol açıyor..

Cep telefonlarına kamera koymak fiyatlarını artırdı. Çocuk bu... ! Arkadaşında görüyor, ona çok cazip geliyor; "Benim niye böyle telefonum yok" diye üzülüyor. Telefon küçük alet ama fiyatı pahalı. Ailesine-babasına baskı yapıp edinmeye çalışıyor. Bazen alamazsa çalmaya kadar gidiyor. Son zamanlar da neden telefon hırsızlıkları bu kadar arttı düşünün. Çocuklara cep telefonları uyuşturucu gibi aşılanırken aileler-babalar zor duruma sokuldu. Cep telefonunun büyük firmaları bunu bilinçli olarak reklamlarla yapıyorlar.

Bu işi başta "Çocuklar Duymasın" dizisi körükledi. Çok seyredilen televizyon dizisinde "Havuç" imajı ile doğdu. Devamlı yaşına başına bakmadan babasından cep telefonu istedi, ona sahip olmaya çalıştı. Cep telefonu firmalarının reklamını yapan bu televizyon yapımcısı ceplerini parayla doldurdu ama geriye yüksek paralarla cep telefonları almak isteyen 12-15 yaş arası hayatı oyun sayan bir yığın bıraktı...!

Yüce Allah bu cahil toplumu kullanıp, sırtından para kazananlardan kurtarsın... Günü gelince haksızlıkları yapanlardan öyle bir hesap soruyor ki... Cep telefonu ile nadirde olsa konuşmak çocukların o anda ki durumunu öğrenmek-büyük şehirlerde servisini kontrol etmek gibi güzel yanları var. Zaten aileler de buna kanıyor.

Anneler-babalar şu kısmı dikkatle okuyun.. Sözüm kameralı telefonlar üzerinedir. Şu günlerde bir çok öğrencide olmaya başlayan kameralı telefon merakı yüzünden ileride çok vahim olaylar olabilir. Çocuklarımız şu an da röntgenci-sapık olma aşamasında, ileride bunu paraya çevirmeye kalkabilir. Çocuk pornosu ile uğraşan İnternet sitelerinin tuzağına düşebilir.

Anneler-babalar şu kısmı okuyun.. Bir öğretmen arkadaşım anlatıyor...!

Erkek çocuklar okulun belirli yerlerinde merdiven altlarında toplanıp ellerinde ki kameralı cep telefonları ile şimdi oyun-şaka zannettikleri kız arkadaşlarının enteresan fotoğraflarını çekmeye çalışıyorlar. Derste ders dinlemek yerine enstantane yakalamak peşinde oluyorlar. Okullarda gizli çekilen bu fotograflar biribirlerine gönderiliyor, internet sitelerine giriyor. Bir marifet yaptıklarını sanan bu çocuklar şımardıkça Toplumsal ahlaki çöküntü içine giriyorlar. Liselerde görev yapan bayan öğretmenlerin durumu daha da kötü. Hepsi huzursuz...

Bir öğretmen anlatıyor: Okul yönetimleri hangi biriyle uğraşacağına şaşırmış durumda. Sadece velilere "Çocuklarınız okula kameralı cep telefonu getirmesinler" diye adeta yalvarıyorlar.

Bu yazdıklarımı aşırı bir duygusallık olarak görmeyin. Analar-babalar bu adamda kötüleri düşünüyor demeyin.

Kız çocuklarınızın gizli çekilmiş fotograflarını İnternet sitelerinde görürseniz işte o zaman "Ah" diyeceksiniz. Milli Eğitim Bakanlığı bu telefonların okula getirilmesini kesin şekilde yasaklamalıdır. Bu ilk alınacak önlem olmalıdır...!

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..