Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kandil simitim

Kandil simitim
 

MALZEMELER.

1 su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
1 yumurta (sarısı içine,akı üzerine)
1 yemek kaşığı margarin (istemezseniz koymayın)
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya veya 1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
3 kaşık yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta (eğer yoksa şart değil)
Aldığı kadar elenmiş un (4-4,5 su bardağı)
Susam (ÜZERİNE)

YAPILIŞI:
Ilık su içerisinde şekeri eritelim

Tüm malzemeyi yoğurma kabı veya robotta karıştırarak ele yapışmayan ama sert de olmayan bir  hamur elde edelim (unu kontrollü koyalım, hamur sert olmasın)

Hamurumuz mayalı ama bekletmek şart değil, simitleri yaparken mayalanma süreci devam  ediyor, vaktiniz varsa 15-20  dakika bekletebilirsiniz
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içlerimizle uzatalım daha sonra tezgah  üzerinde iki elimizle hafif bastırarak öne arkaya hareket ettirince düzgün bir fitil şeklini alıyor
İki ucunu birleştirip yuvarlak şekil verelim
Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim
Hepsi tamamlanınca üzerine yumurta akı sürüp susam serpelim, bazılarına yumurta sarısı sürerek  çatalla şekil verebiliriz
185 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim..

AFİYET OLSUN...
 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..